Obavijest zainteresiranim i prijavljenim kandidatima za studij Aeronautike modul vojni pilot

Objavljeno: 09/04/2021

ZAGREB- Sukladno javnom natječaju za prijam u kadetsku službu od 26. veljače 2021. i javnom pozivu zainteresiranim kandidatima, odnosno učenicima 3. razreda srednje škole za studij Aeronautika – vojni pilot od 4. ožujka 2021. koji su u tijeku, obavještavamo kandidate kako će se provedba psihologijskog ispitivanja kandidata održati u subotu, 24. travnja 2021. u Zagrebu na Hrvatskom vojnom učilištu „Dr. Franjo Tuđman“ i u Zadru.

Naglašavamo kako je moguće dodavanje i drugih lokacija, ovisno o broju prijavljenih kandidata, o čemu će kandidati biti obaviješteni nakon zatvaranja natječaja u ponedjeljak, 19. travnja 2021. godine. Kandidati koji će zadovoljiti kriterije psihologijskog ispitivanja pristupit će liječničkom pregledu u vremenskom razdoblju od 26. travnja do 14. svibnja 2021. godine u Splitu, kojeg će medicinski djelatnici Zavoda zrakoplovne medicine provoditi u prostorima Zavoda pomorske medicine. Zdravstveni pregled pojedinog kandidata trajat će dva dana.

Tijekom tog razdoblja, smještaj i prehrana će biti osigurani u vojarni „Admiral flote Sveto Letica-Barba“, a prijevoz kandidata na zdravstvene preglede u Split osigurat će Hrvatska vojska dan prije pregleda iz većih hrvatskih gradova i natrag nakon obavljenog pregleda. Obavijest o točnim lokacijama bit će dostupna na službenim stranicama po zatvaranju natječaja.Kandidati koji zadovolje kriterije liječničkog pregleda, bit će pozvani na selekcijsko letenje u Središte za obuku Hrvatskog ratnog zrakoplovstva „Rudolf Perešin“ u vojarni „Pukovnik Mirko Vukušić“ u Zemuniku Donjem tijekom mjeseca srpnja i kolovoza 2021. godine.Neposredno prije početka selekcijskog letenja u vojarni „Pukovnik Mirko Vukušić“ u Zemuniku Donjem, održat će se provjera tjelesne spremnosti kandidata. Ovisno o meteorološkim uvjetima, selekcijsko letenje može trajati od pet do sedam tjedana.O posebnim, dopunskim smjernicama o pregledima te postupanju s kandidatima iz drugih država, ovisno o epidemiološkim preporukama, kandidati će biti obaviješteni nakon zatvaranja natječajaMaloljetni kandidati na sva ispitivanja moraju obavezno ponijeti pismenu suglasnost roditelja koja se može pronaći ovdje: „Suglasnost kojom se prihvaća pristupanje pregledu, ispitivanju i provjeri kandidata za vojnog pilota u svrhu odabira za školovanje za vojnog pilota“.

Središnjica za upravljanje osobljem Oružanih snaga RH sa sjedištem u Zagrebu pravovremeno obavještava kandidate elektroničkom poštom i telefonom o pojedinačnoj provedbi odabirnog postupka.

Dodatne informacije mogu se dobiti i na sljedećim brojevima telefona i službenim stranicama:

www.morh.hr

www.vojnipilot.hr

Središnjica za upravljanje osobljem za pitanja u vezi svih faza odabirnog postupka do selekcijskog letenja, 01/3784-812, 3784-814

Ured odnosa s javnošću Hrvatskog ratnog zrakoplovstva za pitanja u vezi selekcijskog letenja, 01/4861-024

Referada Fakulteta prometnih znanosti za pitanja u vezi s upisom na Fakultet prometnih znanosti – studij Aeronautike, modul vojni pilot, 01/2380-202

Možda Vas zanima