Odličan udaraljkaški koncert u veličanstvenom Mediteranskom vrtu Kava

Objavljeno: 03/08/2021

U Karlobagu je sinoć održan drugi koncert u sklopu Like Lika Festivala na drevnoj kulturnoj lokaciji, „fortici“.

KARLOBAG- Na autentičnoj drevnoj lokaciji u Karlobagu unutar bedema karlobaške utvrde, u Mediteranskom vrtu Kava, nastupio je udaraljkaš i slobodni umjetnik Filip Merčep na marimbi, vibrafonu i uživo kontroliranoj elektronici te malom bubnju. Izbor skladbi i  lakoća izvedbe ovog udaraljkaškog virtuoza nadopunila je boje i mirise vrta a dobra posjećenost koncerta organizatorima može biti poticaj za neka nova druženja i ugodne glazbene trenutke na povijesnim lokacijama.

Mjesto održavanja, Mediteranski vrt Kava, pripada Sergiju i Marini Mihić koji su puno ljubavi, vremena i energije uložili u oporavak ovog, kako kažu, rajskog utočišta. Vrt je stopljen s bedemima koji ga okružuju i predstavlja svojevrsno umjetničko djelo Sergija Mihića, umjetnika koji živi u skladu s prirodom. Dokaz tomu je prostor ispunjen mediteranskim biljem uz stalni postav mozaika. Sergije kaže da je u stvaranju njegovih mozaika najvažniji ritam, poput stopa naših predaka koji su hodali ovim prostorima ili koncerata koji se održavaju unutar zidina. Bila je ovo, svakako, večer ugodnog druženja u ritmu udaraljki aromatizirana mirisima Mediterana u mozaiku umjetnosti, povijesti i ljubavi prema prirodi.

Organizaciju koncerta večeras su nosili Like Lika Festival, Ars Organi Sisciae, Sergije i Marina Mihić , Općina Karlobag i Turistička zajednica općine Karlobag.

Like Lika Festival večeras ide dalje do Gornjeg Kosinja u crkvu sv. Antuna gdje će u 20 sati ugostiti Trio Seraphim koji čine naši sjajni glazbenici – Monika Cerovčec, sopran; Vedran Kocelj, truba i Pavao Mašić, orgulje.

 

Vedrana Tomašević

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima