ODLIČNA VIJEST: Grad Gospić raspisao natječaj za dodjelu stipendija srednjoškolcima i studentima!!!

Objavljeno: 28/02/2018

GOSPIĆ- Grad Gospić raspisao je natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima s područja grada za tekuću školsku godinu. Natječaj je raspisan za 24 stipendije, po 12 za studente i za srednjoškolce. I kod studenta i kod srednjoškolaca po 4 stipendije se dodjeljuju za izvrsnost, deficitarnost i ekonomski status.  Ukoliko ne bude dovoljan broj kandidata na zasebnoj listi za jednu kategoriju planiranih stipendija, sredstva će se preusmjeriti na listu za drugu kategoriju stipendija. Stipendija za učenike srednjih škola iznosi 400,00 kuna mjesečno, a za studente 600,00 kuna mjesečno.

Pravo na Stipendiju Grada Gospića mogu ostvariti učenici srednjih škola i studenti preddiplomskih/diplomskih studija (sveučilišni ili stručni studij) koji su državljani Republike Hrvatske s prebivalištem na području Grada Gospića, koji imaju status redovitog učenika ili studenta, a nemaju odobrenu stipendiju ili kredit od strane drugog subjekta i koji imaju status redovitog učenika srednje škole i nisu stariji od 20 godina ili status studenta i nisu stariji od 25 godina.

Općeniti kriteriji odnose se na sve kategorije stipendija, a obuhvaćaju: sudjelovanje na natjecanjima i postignute rezultate ( za osvojeno 1.,2. i 3. mjesto i sudjelovanje na županijskim, državnim i međunarodnim natjecanjima),osvojene nagrade (nagrade fakulteta ili sveučilišta te ostale nagrade vezane za obrazovanje kandidata),objavljene radove (u zemlji i inozemstvu), socijalni status (Kandidat bez oba roditelja (smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja i civilnih osoba u Domovinskom ratu, umrli, nestali, nepoznati); Kandidat bez jednog roditelja (smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja i civilnih osoba u Domovinskom ratu, umrli, nestali, nepoznati); Kandidat iz obitelji s troje ili više djece, od kojih je barem dvoje na redovnom školovanju; Kandidat iz obitelji s dvoje djece koja su oba na redovnom školovanju; Kandidat s obitelji troje ili više djece od kojih je jedno na školovanju), zdravstveni status (Kandidat s postotkom invalidnosti od 40 do 100%; roditelj (skrbnik) invalid s 80% i više invalidnosti; roditelj (skrbnik) hrvatski vojni invalid s 80% i više invalidnosti) i sudjelovanje roditelja u Domovinskom ratu najmanje 6 mjeseci (u oružanim snagama RH-a; pričuvnom sastavu oružanih snaga; MUP-u). Poznati su i posebni kriteriji za svaku od određenih kategorija dodjele stipendija, odnosno za deficitarnost, izvrsnost i ekonomski ststus. Sve informacije, kao i potrebna dokumentacija mogu se dobiti na internetskoj stranici grada ili osobno u Gradu. Lika-express link na natječaj s kojega se mogu skinuti dokumenti donosi OVDJE

Zahtjev s potrebnom dokumentacijom za natječaj za dodjelu stipendija treba dostaviti do zaključno 13. ožujka 2018. godine.

Prijave na natječaj dostavljaju se poštom na adresu:

GRAD GOSPIĆ

Povjerenstvo za stipendije

Budačka 55

53 000 Gospić

 

                                                          „Za natječaj za dodjelu stipendija“

osobno u pisarnicu ili poštom.

Možda Vas zanima