Održana prva županijska smotra dječjeg folklornog stvaralaštva

Objavljeno: 13/04/2019

 Večeras je održana prva smotra malih, ali velikih, folkloraša. Na pozornici POU „ dr. Ante Starčevića“  nastupilo je šest folklornih skupina mališana, čiji je nastup uz mnogobrojnu publiku pratio i Goran Knežević, inicijator osnivanja  folklornih udruga za djecu i mlade. Ova večer je nastavak višegodišnje organizacije večeri dječjeg folklornog stvaralaštva u POU „ dr. Ante Starčevića“ u Gospiću.

GOSPIĆ- Na prvoj smotri dječjih folklornih skupina Ličko- senjske županije nastupilo je šest folklornih skupina, i to: dječja skupina HKUD Široka Kula, dječja skupina HKUD Perušić,  folklorna skupina „Degenija“ iz OŠ „ dr. Jure Turića“ iz Gospića, dječja folklorna skupina Folklornog društva Otočac Gackog  pučkog otvorenog učilišta iz Otočca, dječja skupina FA „ dr. Ante Starčevića“ iz Gospića, foklorna skupina KUD „ Dangubice“ iz Kutereva.

Uz različite stare dječje igre na pozornici su se mogli vidjeti božićni običaji, dječji plesovi, rasplesana vesela kola, čuti tamburica dangubica, tambure. Osim brojnih posjetitelja, nastup ličke „mlađarije“ pratio je  i Goran Knežević, koreograf, voditelj, predavač, istraživač, publicist,  organizator i producent na području primjene hrvatskih folklornih tradicija. Vjerujemo da će lički voditelji dječjih folklornih skupina dobiti stručne savjete kako bi u budućnosti što kvalitetnije radili s djecom i mladima u sklopu svojih folklornih društava.

Na nama svima je da djeci zaželimo i ostvarimo sretno djetinjstvo u Lici, jer oni su naša budućnost, čuvari tradicije, koja je naše bogatstvo.

I neka čuvaju naše stare ličke običaje i našu tamburicu dangubicu! U veselom dječjem društvu ova večer brzo je protekla.

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima