Plitvičke legende ponovno oživjele

Objavljeno: 21/06/2017

Protekle subote kod Starog grada Drežnika, u Plitvičkim dolinama nedaleko Rakovice, oživjele su legende. Plitvičke doline kao područje Općine Rakovica, sve više radi na turističkom sadržaju, a ovaj korak to je dodatno potvrdio

PLITVIČKA JEZERA- Legendama Plitvičkih dolina, turističko povijesna manifestacija koja oživljava legende, održala se prošle subote kod kule Starog grada Drežnika iznad rijeke Korane. Manifestacija je to obiteljskog tipa, prilagođena sadržaju koji okuplja obitelj te educira o starim narodima i povijesnim ličnostima. Više o ovom izvanrednom događaju piše likaclub.eu

Eugen Kvaternik ispričao je svoju ulogu u povijesti Rakovice i priču o Rakovičkoj buni, a više stotina zainteresiranih posjetitelja imalo je priliku čuti i zašto je rijeka Korana bila važna za život stanovnika tog kraja.

Serežani, svojevrsna povijesna policija Plitvičkih dolina, pojavila se sa šest predstavnika, od čega su bila četiri Serežana i dvije njihove ženske pratnje. Turistima iz desetak država svijeta objašnjavali su kako se se borili protiv Turaka, ali i izvan perioda ratova održavali red u svom kraju te čuvali zakonje.

Japod je također posjetio događanje Legendama Plitvičkih dolina, u cjelodnevnom programu ispričao je priču o ulozi Japoda u razvoju kraja. Istaknuo je i kako se u njegovo vrijeme mnogo kralo, u čemu su Japodi prednjačili, ali su bili i vrhunski majstori u izradi nakita, kojima je i sam bio ukrašen.

Događanje su obogatila i dva konjička kluba s ukupno šest konja koji su bili na raspolaganju svim posjetiteljima, a to su omogućili Konjički klub Rakovica i Ranch Terra. Kako bi Legende Plitvičkih dolina zabavile i one najmanje, organizatori su pripremili i facepainting te radionice. Izgradnja suhozida te arheološka istraživanja, pokazala su se kao pun pogodak za djecu i njihove roditelje koji su bili zadovoljni programom.

Turistička zajednica općine Rakovica pobrinula se i da svi posjetitelji dobiju uspomenu, a kako je bilo riječi o obiteljskom događanju, svaka obitelj dobila je na poklon dekicu s tiskanim logotipom manifestacije Legendama Plitvičkih dolina.

Svi posjetitelji ispunjavali su i ankete o događanju, a iz Turističke zajednice ističu kako je ukupna ocjena na ljestvici od 1-5, upravo ocjena odličan 5. To je znak dobre i uspješne ideje na temelju koje će se sljedeće godine dodatno razvijati sadržaj i manifestacija. Odjevne kombinacije za ovo uspješno događanje izradila je Kookabee design.Pogledajte fotogalerije na Facebook stranici Plitvičke doline – Rakovica.

Možda Vas zanima