POHVALNO: za čak 81% obitelji čije dijete pohađa gospićki Dječji vrtić cijene će se smanjiti!!!

Objavljeno: 29/12/2017

GOSPIĆ- Već nekoliko dana u javnosti se govori o poskupljenju usluga u dječjem vrtiću Gospić. Naravno, ne volimo niti jedno poskupljenje. Upravo iz tog razloga pokušali smo doći do informacije ima li poskupljenja i koliko je. Nova odluka o plaćanju smještaja djece u vrtiću govori nam sljedeće:

Cijena za smještaj djeteta u redoviti cjelodnevni 10-satni program Dječjeg vrtića Pahuljica u Gospiću bazirana je na dohodovnom cenzusu. Podatci su  izrađeni na temelju detaljne analize te podataka o visini dohotka roditelja čija djeca pohađaju Dječji vrtić Pahuljica.

Tako će se za 81% obitelji čije dijete pohađa Vrtić cijene smanjiti, za 10% obitelji cijene će ostati iste, a za 9% obitelji cijene će se povećati.

Dodatne pogodnosti su osigurane novim prijedlogom cijena, što će doprinijeti rasterećenju troškova svim obiteljima, onima manje platežne moći kao i onima veće platežne moći.

Korisnici koji u Vrtiću na smještaju imaju više djece, za drugo i treće dijete plaćati će 50% niže cijene smještaja od punog iznosa,  a za četvrto dijete osiguran je besplatan smještaj. To u dosadašnjim proračunima nije bilo osigurano te je predstavljalo veliko opterećenje za višečlane obitelji. Naime, trenutnom odlukom korisnici za prvo i drugo dijete plaćaju punu cijenu, a za treće i četvrto 50% nižu cijenu od punog iznosa.

Tako će primjerice obitelji čije je dvoje djece u vrtiću,a dohodovni cenzus im je između 3,501 kunu i 4,000 kuna sada plaćati 900 kuna,a do sada su 1,200. Više pokazuju grafikoni koje prikazujemo.

 

Milan Tomašević

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima