Poziv roditeljima za iskazivanje interesa za projekt “Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva”

Objavljeno: 13/09/2017

GOSPIĆ- Dana 4. rujna 2017. godine Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2017./18.).

Grad Gospić je u fazi pripreme projekta zajedno s partnerima: Osnovnom školom dr. Ante Starčevića Pazarište Klanac, Osnovnom školom dr. Franje Tuđmana Lički Osik i Osnovnom školom dr. Jure Turića. U sklopu pripreme projekta održani su radni sastanci između Grada, nositelja projekta i osnovnih škola.

Svrha projekta je osiguravanje kvalitetne i redovite prehrane najpotrebitije djece u cilju poboljšanja kvalitete života te smanjenja rizika od siromaštva i socijalne isključenosti.

Kriteriji za besplatnu prehranu u školskoj kuhinji usuglašeni su u sve tri partnerske osnovne škole.

Kriteriji za projekt:

1.Obitelj s troje ili više djece

(Navedeni kriterij se dokazuje predočenjem rodnih listova djece)

2.Jedan ili oba roditelja nezaposlena

(Dokazuje se potvrdom Hrvatskog zavoda za zapošljavanje)

3.Korisnici dječjeg doplatka

(Dokazuje se potvrdom Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje)

NAPOMENA: Kako bi učenik bio prihvatljiv za sudjelovanje u projektu, školi je potrebno javiti ime učenika te dostaviti dokaz o ispunjavanju kriterija. Za projekt će se moći prijaviti samo oni učenici koji nisu ostvarili pravo na besplatan obrok po drugoj osnovi, te koji ispunjavaju neki od gore navedenih kriterija i posjeduju dokaz o tome. Rok za iskaz interesa za sudjelovanje u projektu je do 15. rujna 2017. godine.

Možda Vas zanima