Pridružite se humanoj akciji Nezavisne liste mladih Gospić- pružite pomoć baki Luciji iz Smiljana

Objavljeno: 15/09/2019

GOSPIĆ- Prije skoro tjedan dana,  uslijed udara groma,  izgorjela je obiteljska kuća 91-godišnjoj Luciji Franić u Smiljanu. Za pomoć baki  Luciji pozvali su iz Nezavisne liste mladih Gospić koji su objavili tekst koji možete pročitati u nastavku. No prije toga dodajmo da je odaziv, tako pišu na svojoj facebook stranici Nezavisni mladi, jako dobar sredstva se prikupljaju. Evo na koji račun možete  uplatiti donaciju:

I dalje možete uplatiti na račun:

Lucija Franić

br.računa/IBAN

HR9623900013100302831

Hrvatska poštanska banka

opis plaćanja: donacija za pomoć baki Luciji

A svaku ostalu vrstu pomoći tko može i želi, tipa fizičkog rada, materijala,itd…javite nam se porukom,pa Vam objasnimo što i kako.

“Ovo je naša baka Lucija. Kad kažemo da je naša, mislimo da je svaki stanovnik Gospića i okolice naš. Moramo paziti jedni na druge, nije to nikakva isprazna priča ili neki “politički” potez, ostavimo se toga više. Premalo nas je, ako nećemo paziti jedni na druge, nikad se nećemo iščupati iz ovih okova podjele koje su nas i dovele do ovoga svega. Ajmo ljudi pokušati NAŠOJ baki Luciji pomoći. Možemo mi to.

Lucija Franić rođena je 1928.godine. Kao i mnoge naše stare sa ovih prostora, život ju nije mazio. Šezdesetih godina, suprug i ona, uz mukotrpan rad grade kuću u Smiljanu, koja je prije dva dana, od udara groma u potpunosti izgorjela. Zahvaljujući susjedu koji ju je uspio izvući, baka Lucija je i dalje sa nama, ali bez svoga krova nad glavom. Kroz život sahranila je dvoje djece, supruga je izgubila prije 20 godina i od tada živi sama. Sa svojih 550 kn poljoprivredne mirovine i uz pomoć ostalo dvoje djece, baka Lucija se bori i ne predaje se. Sa svojih 90 godina, sadi vrt, drži kokoši, ne želi reći životu da je dosta.

E sad, dragi naši, sad nastupamo mi. Da vidimo koliko možemo i jesmo li sposobni kao i mnogo puta do sad pomoći ljudima kad ih život neočekivano udari.

Pozivamo u pomoć ,redom:
Sve ljude dobre volje koji su spremni pomoći i koji mogu nešto napraviti
Što se tiče nas, mi imamo radnu snagu koja je spremna u svakom trenutku krenuti, ali ovdje se radi o nešto povećemo financijskom iznosu da se kuća vrati pod krov, to nažalost sami ne možemo.

Javite nam se…

“Baviti se onim što je dobro znači početi primati sve što je dobro.”
Marchus Bach

Vaša NLM

 

Možda Vas zanima