Prijatelji životinja zabrinuti za “Macoline” medvjede

Objavljeno: 06/08/2017

Nakon što je veterinarska inspekcija, potaknuta ponajprije medijskim napisima, prije dva dana zatvorila Zoo “Anita” u Zatonu Obrovačkom zbog nepropisnog držanja životinja, udruga Prijatelji životinja s Teom Markić na čelu pokrenula je peticiju za spašavanje medvjeda iza restorana Macola u Korenici, koji tamo stoje na vrućini, bez hlada i kako kažu, u groznim uvjetima, javlja antenazadar.hr, a mi prenosimo s portala likaclub.eu

Republika Hrvatska- država koja je nedavno dobila zakon o zaštiti životinja još uvijek dozvoljava zlostavljanje zaštićenih životinja. Restoran Macola pored Korenice drži dva medvjeda u malom ograđenom mjestu, bez imalo hlada na 40 stupnjeva, s malo vode i očito nimalo hrane jer su medvjedi primorani moliti za hranu od turista. Ovo je nevjerojatno maltretiranje divljih životinja koje zaslužuju biti u šumi i živjeti slobodan život, a ne služiti kao mamac za zarađivanje novaca od turista, kažu Prijatelji životinja.

Portal Likaclub danas je prenio i fotografije i informaciju od jednog njihovog čitatelja koji im je javio: “Dovoljna količine vode, a vrlo često i prevelika količina hrane, omogućava i više nego dobar život medvjeda kod Macole. Oni su ovdje zadovoljni, a to što je vruće sasvim je normalna stvar. Vruće je i ljudima, kako ne bi bilo njima… Kakogod, Macolini medvjedi se ne uzbuđuju oko medijskih natpisa i Prijatelja životinja“.

Lika-express bila je također ovih dana u Korenici, donosimo fotografiju medvjeda koji uživaju u ljenčarenju,a brojni posjetitelji tamošnjeg ugostiteljskog objekta uživaju i u gledanju medvjeda.

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima