Prijavite se na biciklističku utrku “Srce Velebita” i uživajte u predivnom lovinačkom kraju i Velebitu!!!

Objavljeno: 11/04/2018

LOVINAC- Outdoor lab i ove godine organizira biciklijade u Općini Lovinac s ciljem daljnjeg razvoja ciklo turizma u lovinačkom kraju i Lici općenito. U organizaciji im pomažu Općina Lovinac, agencija LITO i Hostel Sveti Rok. Prva od njih je “Srce Velebita-Sveti Rok MTB 2018.” koja se održava 12. i 13.svibnja  i za nju su već krenule prijave. Kotizacija od 100  uključuje dva  ručka (srneći gulaš i grah), majicu biciklijade, naljepnicu utrke i spomen diplomu, piće dobrodošlice, voće i vodu za stazu .Uplata kotizacije se vrši na žiro-račun Outdoor Lab: IBAN: HR 1923600001102622017. Kotizacija od 100 kuna odnosi se na vrijeme do 1.svibnja, nakon toga, pa sve do dana utrke kotizacija će iznositi 130 kuna.

Prvi dan utrke, u subotu 12.svibnja, okupljanje je u 9 sati ispred hostela Sveti Rok. Nakon toga moći će se voziti, odnosno biciklirati rute prema izboru:  Mila voda (60 km)  i Suvajski bunari (35 km). Rute Mila voda i Suvajski bunari -nude puno vožnje uz plava jezera, bunare, izvore i rječice, po malim i ne prometnim putevima prekrasnog lovinačkog kraja, lagane trekking rute uz puno pauza i okrepe.
Podloga  je asfalt ali ima i nešto makadama, pa i uspona do manjih vrhova odakle pucaju pogledi na Južni Velebit. Drugog dana utrke, u nedjelju 13.svibnja rute po izboru su  Majstorska ruta: Velebit-Tulove grede ( 55 km –  od toga uspon 20 km)  ili Zir / putevima izvora, mlinova i OPG-a  ( lagana po dolini – obiteljska 25 km).  Majstorska ruta na Južni Velebit i prijevoj Mali Alan te Tulove Grede nude  pravu MTB brdsku vožnja po dobrom makadamu. Uz posjet lokacijama gdje je sniman Winnetou, samo koji kilometar dalje su pogledi prema moru i najljepšem dijelu Majstorske ceste koja se serpentinama spušta prema Obrovcu. Ukoliko bude dovoljno zainteresiranih organizirat će se i osvajanje vrha Tulovih greda- 50 km (uspon 20 km)  Podloga   je kompletno  makadam.Svaka grupa ima vodiča trase, mtb biciklista sa iskustvom i poznavanjem staza.

 

 

Milan Tomašević

FOTO: outdoor lab

Možda Vas zanima