Prijavite se na ODRAZ-ovu radionicu o održivom razvoju i  uključivanju mladih u brigu za lokalnu zajednicu!

Objavljeno: 15/05/2021

KORENICA- ODRAZ i Udruga Maštara pozivaju predstavnike organizacija civilnog društva koje se bave djecom i mladima, predstavnike lokalne i mjesne samouprave, nastavnike i ostale zainteresirane dionike s područja Korenice i okolnih mjesta, da se uključe u besplatnu edukativnu radionicu o održivom razvoju i uključivanju mladih u brigu za lokalnu zajednicu. Radionica će se održati uživo u petak 21. svibnja 2021. od 10 do 15 sati u Velikoj dvorani Informativno – kulturnog centra u Korenici (Trg svetog Jurja 19). U radionicu se može uključiti najviše 15 sudionika, stoga požurite s prijavama! Rok za prijavu: 19. svibnja 2021.

Ciljevi radionice:

  • upoznati sudionike s konceptom održivog razvoja i Globalnim ciljevima održivog razvoja (GCOR)
  • objasniti važnost održivog razvoja na razini pojedinca
  • predstaviti stanje održivog razvoja na nacionalnoj i međunarodnoj razini
  • osnažiti sudionike za pokretanje i provedbu aktivnosti iz područja održivog razvoja s mladima i dionicima lokalne zajednice.

Tijekom radionice naglasak će biti stavljen na Globalne ciljeve održivog razvoja i načine promocije njihove važnosti među mladima u lokalnoj zajednici. Edukacijom o načelima održivog razvoja želimo potaknuti sudionike na kritičko razmišljanje i osobni razvoj kako bi vlastitim aktivnim promišljanjem i uključivanjem doprinijeli održivosti vlastite lokalne zajednice, a posljedično i europske zajednice u cjelini.

 PRIJAVA
Svoje sudjelovanje prijavite najkasnije do srijede 19. svibnja 2021. na sljedećoj poveznici: https://bit.ly/2RPj60w

PROGRAM

 10:00 – 10:30    Predstavljanje projekta ˝Školski volonterski klub – mjesto osobnog i socijalnog razvoja mladih, solidarnosti i aktivnog građanstva˝

Međusobno upoznavanje sudionika

10:30 – 11:30    Što je to održivi razvoj – prezentacija

 

      11.30 – 11.45        Pauza za kavu

11.45 – 12:30     Povezivanje Ciljeva održivog razvoja – grupni rad

12.30 – 13.00    Globalni ciljevi održivog razvoja – prezentacija

 

      13.00 – 13.30         Pauza za ručak

 

13.30 – 14.15    Primjeri dobre prakse uključivanja mladih u zajednicu

 

14.15 – 15.00    Izazov ostvarivanja Globalnih ciljeva održivog razvoja – grupni rad

 

Radionicu vodi Elizabet Gašparov iz ODRAZ-a.

Radionica je organizirana u sklopu projekta „Školski volonterski klub – mjesto osobnog i socijalnog razvoja mladih, solidarnosti i aktivnog građanstva“ Udruge Maštara iz Zagreba koji provodi u partnerstvu s udrugom ODRAZ – Održivi razvoj zajednice, Općinom Plitvička Jezera, Osnovnom školom Davorina Trstenjaka iz Zagreba te Srednjom školom Plitvička Jezera iz Korenice. Projekt financira Središnji državni ured za demografiju i mlade.

Možda Vas zanima