Priopćenje gradonačelnika Starčevića: “nema mjesta panici, sugrađane molimo da u ovim ekstremnim uvjetima imaju strpljenja”

Objavljeno: 24/02/2018

 

Poštovani građani Grada Gospića,

Veljača nam je pokazala svoje pravo promjenjivo lice. Na području Grada Gospića palo je više od 95 cm snijega, na mjestima i do 1,5 metara. Ovakav snijeg zadnji put vidjeli smo 2013. godine, ali je puno kraće trajao nego što je to slučaj ove godine, a veći snijeg od ovoga bio je još jedino one famozne i svima poznate 1929. godine.

Grad Gospić velikim sredstvima i snagama radi na rješavanju snježnih problema, ali zbog ekstremnih uvjeta molimo građane da budu strpljivi te naglašavamo da su prioritet u čišćenju glavne prometnice, zdravstvene, obrazovne, državne i javne ustanove. Dakako bude li trebalo možemo i pojačati ljudstvo i mehanizaciju ali za sada za to nema potrebe.

Gradsko poduzeće Komunalac, koncesionar – Lika – ceste sa kooperantima, naši zaposlenici zaposleni na javnim radovima te svi partneri Grada aktivno i neprekidno rade kako bi građanima osigurali prohodne prometnice. Usprkos velikom snijegu sve glavne prometnice su prohodne osim nekoliko seoskih putova čije čišćenje je u tijeku.

S namjerom da nikoga ne izostavimo moramo se zahvaliti svim operativnim snagama koje su neprekidno na terenu, a koristimo priliku i da se zahvalimo i novom zapovjedniku Motorizirane bojne Vukovi pukovniku Tomislavu Kasumoviću i pripadnicima Hrvatske vojske koji su pružili svoju pomoć, iako bismo voljeli da su snage Hrvatske vojske na teren izišle u dogovoru s Upravom Grada Gospića.

Isto tako, svjesni smo da postoje mjesta koja su slabije dostupna uslijed velikih snježnih vijavica i zbog snježnih nanosa i snijega koji ne prestaje padati. Stoga se svima, kojima nismo put do kuća trenutno uspjeli učiniti prohodnim,  ispričavamo. Napominjem da i dalje sve operativne snage aktivno rade na tome da sve prometnice na području Grada Gospića budu prohodne, a poštovane sugrađane molimo da u ovim, zaista ekstremnim uvjetima, imaju razumijevanja i strpljenja.

Moram napomenuti da nema mjesta panici i da su svi mehanizmi upravljanja u sigurnim rukama. Mi znamo upravljati Gradom i u ekstremnim situacijama a ove padaline u veljači smatramo normalnim i uobičajenim.

Kao podsjetnik uz priopćenje dajem i ovu fotografiju da nas podsjeti kako su nekada naši stari zajednički i s osmjehom na licu odolijevali vremenskim neprilikama naše oduvijek po snijegu poznate Like.

 

S poštovanjem,

Gradonačelnik Gospića

Karlo Starčević

Možda Vas zanima