Priopćenje načelnika Stožera civilne zaštite Grada Gospića Ivice Tomljenovića i gradonačelnika Grada Gospića Karla Starčevića

Objavljeno: 14/04/2020

Poštovani sugrađani,

dosad je u Hrvatskoj potvrđeno ukupno 1650 oboljelih osoba od COVID-19, a 400 osoba se oporavilo.  Na žalost, u Hrvatskoj je preminulo 25 osoba. Prema izvješću Županijskog stožera civilne zaštite u Općini Udbina do sad je potvrđeno 10 slučajeva  zaraze COVID-19  što znači da je na području Ličko-senjske županije ukupno oboljelo 12 osoba, od kojih dvije u Novalji.   Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 125 osoba, testiranje na koronavirus uzimanjem uzoraka provedeno je nad 109 osoba od kojih je 82 negativno, 12 pozitivnih te se čekaju rezultati za 15 uzetih uzorka.  Izliječena je jedna osoba u Ličko- senjskoj županiji. Nakon epidemiološke obrade  ukinuta je karantena za sva naselja Općine Udbina osim samog mjesta Udbina, što znači da je sama Udbina i dalje  pod općom karantenom.

U samom Gradu Gospiću u ovom trenutku nema oboljelih. Testirano je 13 osoba s područja Grada Gospića i svi su negativni na COVID-19.  

Ovim putem apeliramo na naše sugrađane da se pridržavaju naputaka Nacionalnog stožera civilne zaštite kako bismo održali ovu iznimno povoljnu epidemiološku sliku Grada Gospića. Svi vi koji ne morate na posao, molimo vas, ostanite u svojim domovima, a svi vi koji u ovom trenutku sukladno rasporedu poslodavaca dolazite na posao primorani ste poštivati propisane mjere. Naš je zajednički zadatak održati i dalje Grad Gospić bez zaraženih osoba, a to ćemo uspjeti jedino ukoliko maksimalno smanjimo socijalne kontakte.

U skladu s Odlukom o radnom vremenu trgovina, nakon Uskrsa od danas je radno vrijeme trgovina u kojima je dopušten rad od 8,00 do 17,00 sati. Poštujmo mjere ponašanja u trgovinama i  reducirajmo odlaske u trgovine.

Ovim putem izražavamo veliku podršku Općini Udbina, te svim oboljelima želimo brz oporavak.  Apeliramo i molimo i sa gradske razine da se ne stigmatiziraju oboljeli već da se svi zajedno pridržavamo higijenskih i drugih propisanih mjera kako bi zaštitili sebe i sve oko sebe, a poglavito one koji pripadaju u ugrožene skupine.

Ovo je vrijeme u kojemu ćemo samo vjerom i zajedništvom te strogim pridržavanjem propisanih mjera uspjeti sačuvati što je moguće povoljniju epidemiološku situaciju u svojoj sredini. Stoga, poštovani sugrađani, budimo odgovorni, ostanimo doma i čuvajmo sebe i svoje najmilije.

 

Načelnik Stožera civilne zaštite Grada Gospića Ivica Tomljenović i

Gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević

Možda Vas zanima