Priznanja i nagrade povodom Dana grada

Objavljeno: 14/07/2016

Povodom Dana grada Gospića javna priznanja dobiti će Amatersko kazalište Gospić, vlč.Zlatan Sušić, Pustolovno-izletnički centar Rizvan city i Opća bolnica Gospić, a nagradu grada Gospića Interventni tim Gradskog društva Crvenog križa.

GOSPIĆ- U sklopu obilježavanja svoga dana Grad Gospić i ove godine dodijeliti će javna priznanja i nagradu.

Za osobit doprinos razvoju kulturne scene grada Gospića javno priznanje dodijeliti će se Amaterskom kazalištu Gospić. Osnovani su 2013.godine na inicijativu Pučkog otvorenog učilišta „dr. Ante Starčević“ u čijem sastavu i danas djeluju. Gospićkoj, ali i široj publici ova glumačka trupa sastavljena isključivo od glumaca amatera predstavila se sa ukupno pet predstava. Sudjelovali su i na Državnom Festivalu hrvatskih kazališnih amatera i plasirali se među 20 najboljih kazališta u zemlji.

Za osobit doprinos promicanju vjerskog života io obnovi sakralnih objekata javno priznanje dobiti će župnik Zlatan Sušić. Trenutno je vlč.Sušić župnik Bilaja,Ličkog Novog i Ribnika, a u 44 godine župničkog rada diljem Hrvatske uz provođenje duhovne obnove provodio je i obnovu sakralnih objekata.

Javno priznanje grada Gospića za osobiti razvoj pustolovno-izletničkog turizma na području Gospića biti će dodijeljeno Pustolovno-izletničkom centru Rizvan city.

Za osobiti doprinos u zdravstvenoj zaštiti oboljelih integracijom hemodijalize u sastav Opće bolnice i ta ustanova dobiti će javno priznanje grada Gospića. Predlažući Opću bolnicu za priznanje,  gradonačelnik Petar Krmpotić kaže da je posebno značajan trenutak u kojem je gospićka bolnica bila jedna od tri u Hrvatskoj koje nisu bile u procesu sanacije tadašnjeg Ministarstva zdravlja. Ipak ta komplicirana, dugotrajna i mukotrpna priča integracije hemodijalize u Općoj bolnici Gospić na kraju je završila kao uspješna i humana.

Nagradu grada Gospića u visini tri prosječne plaće dobiti će Interventni tim Gradskog društva Crvenog križa Gospić i to za sveukupan doprinos u humanitarnom djelovanju na području  Hrvatske. Oni su se posebno istakli za vrijeme poplava u Slavoniji i tijekom izbjegličke krize.

Milan Tomašević

Možda Vas zanima