Proslavite Valentinovo u Gospiću uz Klapu Cambi

Objavljeno: 12/02/2019

GOSPIĆ- Dan zaljubljenih obilježit će i Kulturno-informativni centar Gospić. U velikoj dvorani KIC-a u petak 15.veljače nastupit će klapa Cambi. Ova klapa osnovana je 1986. godine, naziv potječe od prezimena plemićke obitelji Cambi.
Jedna je od najpoznatijih i najboljih dalmatinskih klapa te je kroz niz godina svog djelovanja zaslužila niz nagrada i priznanja.

Svakim svojim nastupom Klapa Cambi vrhunskim izvedbama, pjevajući tradicionalne dalmatinske i zabavne pjesme, uspjela je ostvariti sklad dalmatinske glazbene baštine i suvremenih glazbenih kretanja. U nastupima Klape Cambi osjeća se iskrena ljubav prema klapskom pjevanju što dodatno doprinosi kvaliteti njihovog izričaja, promicanju izvorne klapske pjesme izvedene na suvremeni način. Klapa je u tome uspjela zbog svježine i originalnosti, zbog jednako sugestivnih izvedbi vremešnih standarda dalmatinske pjesme, ili klapskih himničkih evergreena, ali i neponovljivih interpretacija pop-rock materijala Zlatana Stipišića- Gibonnija“, kao i drugih poznatih autora, a u novije vrijeme se i to vrlo uspješno dokazuje i u popularnoj glazbi sa vlastitim skladbama.

Ne more mi bit, Plima ljubavi, Od zipke do križa, Kriva karta, Neprolazna, samo su neki od hitova omiljenih hrvatskih romantičara.

Možda Vas zanima