Prvenstvo Hrvatske u Gospiću

Objavljeno: 12/06/2016

GOSPIĆ- Gospić će u nedjelju 19.lipnja biti domaćin Prvenstva Republike Hrvatske u 10 sportskih plesova. Ovo izuzetno zanimljivo događanje organizira Hrvatski sportski plesni savez pod pokroviteljstvom grada Gospića i Pučkog otvorenog učilišta „Dr. Ante Starčević“ . Na državnom prvenstvu  u 10 plesova nastupiti će  80 najboljih sportsko  plesnih parova koji će se boriti za titulu državnih prvaka u osam starosnih kategorija. Osim za naslov državnih prvaka, sportski plesni parovi bore se i za plasman na europska i svjetska prvenstva te kupove u ovoj godini.Natjecatelji uzrasta od 6 do  56  godina svoj će sportski dan započeti kvalifikacijskim kolima od 15 sati, a najuspješniji će izboriti nastup u finalnom dijelu natjecanja s početkom u 19 sati.
U sklopu strategije za razvoj sportskog plesa u Hrvatskoj, Hrvatski sportski plesni savez  odlučio je  domaćinstvo jednog od tri najveća natjecanja u natjecateljskog godini dati gradu Gospiću. Sve to čini se kako bi se ples popularizirao jer najbolji ambasadori sportskog plesa jesu sportski plesni parovi koji će gledateljima demonstrirati standardne i latinsko-američke plesove.
S vrhunskom sportskom i plesnom izvedbom te ugodnom glazbom, natjecanja u sportskom plesu izniman su umjetnički doživljaj pa se iz Hrvatskog sportskog plesnog saveza nadaju  da će građanke i građani Gospića svojim dolaskom uveličati ovaj prekrasan sportski događaj.

Milan Tomašević

 

 

Možda Vas zanima