REAGIRANJE NA INTERVJU KARLA STARČEVIĆA NA PORTALU LIKA EXPRESS OD 10.08.2019.G.

Objavljeno: 11/08/2019

Po starom običaju Gradonačelnik Gospića Karlo Starčević lažima i podvalama pokušava posvađati i podijeliti ljude a bolje bi mu bilo da pokušava ispuniti ona silna obećanja iz predizborne kampanje. Gdje su nestale one silne investicije, proizvodni pogoni, investitori, povratak ljudi u Gospić, od svega su ostala samo krpanja infrastrukture i projektići koji su započeli davno prije njega a Gospić na mjesečnoj bazi napuštaju desetci mladih.

Ali nećemo više o tom, u nastavku ćemo se osvrnuti samo na njegova prozivanja vezana uz obilježavanje Dana Pobjede i Domovinske Zahvalnosti i Obilježavanja 24. Obljetnice VRO Oluja, naime Starčević bezočno laže da su Udruge iz Domovinskog rata tražile da obilježavanje bude 04.08., prava istina je da su udruge prošle godine na sastanku uoči obilježavanja Dana Pobjede izričito tražili da obilježavanje bude uvijek 05.08. kako je bilo i prijašnjih godina, što mogu potvrditi i predsjednici udruga koji su bili prisutni na sastanku.

Prava istina je i da su predstavnici udruga više puta u periodu između 26.06. i 01.08. ove godine pokušavali telefonski i SMS-om kontaktirati gradonačelnika i tražili da sazove sastanak sa predstavnicima udruga kako je bio običaj prijašnjih godina, međutim gradonačelnik je pozive ignorirao, što možemo dokazati ispisom poziva i SMS-ova.

Gradonačelnik laže da su dvije braniteljske udruge bojkotirale obilježavanje 04.08., prava je istina da nitko nije bojkotirao ništa niti je itko ikomu branio da se pojavi gdje hoće, pa su neke udruge učestvovale na obilježavanju oba dana a većina ih je nazočila na obilježavanju 05.08. pa će mo ih i nabrojat:

  1. Udruga ratnih veterana 9.GBR Vukovi
  2. Udruga djece poginulih hrvatskih branitelja
  3. Udruga udovica poginulih hrvatskih branitelja
  4. UHDDR 90.-91. LSŽ
  5. HVIDRA LSŽ
  6. HVIDRA GRADA GOSPIĆA

Prava istina je da je Karlo Starčević u dogovoru sa jednom udrugom i protiv volje većine udruga organizirao obilježavanje 04.08. i u razgovoru sa predstavnicom mjesnog odbora Široka Kula izjavio da on posebno cijeni tu udrugu jer smo iz te postrojbe svi nastali, što je nama drago budući smo svi mi bili pripadnici te postrojbe osim Karla Starčevića.

I na kraju smiješna i tužna su nam njegova prebrojavanja prisutnih na obljetnici, prava istina je da 05.08. nije bilo nikakvog službenog protokola već se okupilo stotinjak pripadnika većine udruga kojima su se pridružili predstavnici Gardijske motorizirane bojne Vukovi HV i Župan Ličko-Senjski i bez ikakvih pozivnica i protokola prisustvovali svetoj misi u Širokoj Kuli i položili vijence i zapalili svijeće na spomenicima na Ljubovu, Širokoj Kuli, Gospiću i u Vojarni 9. GBR VUKOVI u spomen na naše poginule suborce.

Da nismo isto učinili na najveći blagdan naše Domovine u Gospiću ne bi bilo apsolutno nikakvog događanja kojim bi se prisjetili tih dana zahvaljujući samovolji Gospićkog gradonačelnika a to nismo htjeli dopustiti.

I na kraju kad nas gradonačelnik već povlači za jezik pitamo ga zašto spomenik nije završen iako je prošle godine obećao da će biti gotov do ove obljetnice, a ostali su neki sitni građevinski radovi poput postavljanja kamena, grba, izmjene ploča sa greškama, video

nadzora, panoa itd.a nije uređen ni okoliš a imamo pritužbe da se već mjesecima po noći gasi rasvjeta u što smo se i sami uvjerili.

Očito su gradonačelniku važnija javna prepucavanja i samoreklama nego poginuli hrvatski branitelji ali to nije ni čudno kad znamo da mu je draže bilo uživati u Njemačkoj nego se smrzavati u rovovima oko svog grada.

Nismo namjeravali o ovoj temi govoriti ali kad smo već prozivani moramo reći pravu istinu.

HRVATSKA IZNAD SVEGA –HRVATSKU NIZAŠTO

 

Udruga ratnih veterana 9. Gardijske brigade Vukovi

Hvidra Ličko-Senjske Županije

Hvidra Gospić

Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja LSŽ

Udruga udovica poginulih hrvatskih branitelja LSŽ

Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata 90.-91. LSŽ

Možda Vas zanima