Rotary klub Gospić poziva mlade: Putuj uz Rotary

Objavljeno: 28/12/2020

GOSPIĆ- Rotary klub Gospić kreće s provedbom Rotary Youth Exchange programa razmjene mladih, namijenjen mladima u dobi od 15 do 28 godina. Razmjena mladih jedno je od najznačajnih područja djelovanja Rotary organizacije u kojoj godišnje sudjeluje oko 80 tisuća mladih diljem svijeta.  Program pruža brojne koristi za mlade koji ovim putem upoznaju različite kulture, uče jezike te upoznaju mlade iz cijeloga svijeta. Postoje dvije vrste razmjene, kratkoročna i dugoročna.

Kratkoročna razmjena podrazumijeva odlazak u međunarodne kampove i druge obitelji. Odlazak u kamp obuhvaća razdoblje u  trajanju od nekoliko dana do nekoliko tjedana (najčešće dva tjedna). Odabrani kandidati se upućuju u neke od odabranih kampova (sportski, umjetnički, kulturološki, edukativni) koji se održavaju tijekom ljetnih praznika. Boravak u drugoj obitelji obuhvaća razdoblje u trajanju od 1 – 3 mjeseca te se također provodi za vrijeme praznika.

Dugoročna razmjena odnosi se na jednogodišnji boravak na razmjeni i školovanje za učenike srednje škole. Podrazumijeva reciprocitet u prijemu učenika i obitelji. Učenici tijekom boravka na razmjeni obavezno pohađaju školu u zemlji domaćina te uče njihov jezik.

Svi zainteresirani koji se trenutno žele uključiti u program kratkoročne razmjene u organizaciji Rotary kluba Gospić za odlazak u kamp, mogu se prijaviti klubu najkasnije do 20.1.2021. Za više informacija možete kontaktirati na sljedeću adresu rotarygs1@gmail.com.

Možda Vas zanima