Spektakl u Perušiću može početi

Objavljeno: 22/07/2016

PERUŠIĆ- Jedan od najvećih događaja, ako ne i najveći u Ličko-senjskoj županiji, prvi pećinski trekking u Hrvatskoj, Lika cave trekk u Pećinskom parku Grabovača spreman je. Službeno je to natjecanje Treking lige, a sudjelovati će oko 600 prijavljenih trkača na čak četiri dionice – Ultra, Challenger, Light i Active, na preko 100 kilometara staza. U subotu 23.srpnja u središtu Perušića i stazama u okolici Perušića, na području Pećinskog parka Grabovača, osim što će nastupiti šestotinjak trkača, održavat će se i niz popratnih, kulturno,zabavno,humanitarnih zbivanja.

Biti će tu splavarenja na rijeci Lici , predstavljanja lokalnih OPG-a pa i  crtanja  grafitera iz Zagreba i Londona, sve do koncerta grupe Vatra u pećini Samograd.
Bogat je raspored pripremila organizacijska grupa  trekkinga  Pećinski park Grabovača, World Wide Fund for Nature Adria , outdoor.hr, i Zaklada Ana Rukavina.

Tijekom cijeloga dana biti će organizirana splavarenje na rijeci Lici i posjete pećinama,  u 20 sati u pećini Samograd  nastupa i grupa Vatra s akustičnim koncertom. Pećinski park Grabovača omogućio je svim obiteljsko poljoprivrednim gospodarstvima s područja Perušića i šire predstavljanje ponude okusa i mirisa, a moguće će biti i provjeriti što se nalazi u avanturističkoj ponudi „Lika is adventure“.

Dvojica umjetnika u crtanju grafita, Lunar iz Zagreba i Lovepusher iz Londona, u centru će Perušića tokom cijeloj dana crtati motive povodom 160.rođendana Nikole Tesle.  Zaklada Ana Rukavina izuzetno se aktivno uključila u promociju prvog pećinskog trekinga, naravno zbog njihovih korijena, jer i otac i majka heroine Ane su iz Perušića. Marija Rukavina, majka Ane Rukavine, također će posjetiti ovu manifestaciju u Perušiću. Tokom dana u dva termina svi zainteresirani moći će se upisati u Registar Zaklade Ana Rukavina „Lijek je u nama“.

U svakom slučaju cijelu subotu 23.srpnja, ili barem dio nje treba provesti u Perušiću na jedinstvenom događaju Lika cave trekk.

Milan Tomašević

Možda Vas zanima