Sport i druženje okupili sadašnje i nekadašnje stanovnike Marakane u Gospiću

Objavljeno: 29/07/2017

GOSPIĆ- Četvrto izdanje manifestacije “Marakana gori” započelo je odavanjem počasti onima koji su dali svoje živote za  neovisnost Hrvatske i slobodu Gospića pa tako naravno i Marakane. Izaslanstvo udruge građana Marakana predvođeno predsjednikom Ernestom Petryem zapalilo je svijeće kod Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama rata na Trgu Alojzija Stepinca. Nakon toga svijeće su zapaljene i kod Središnjeg spomenika u Gradskom groblju Svete Marije Magdalene, te kod spomenika poginulim braniteljima Ivici Mesiću i Zdenku Ružiću.

Nakon toga krenulo se sa sportskim i zabavnim dijelom programa na igralištu skoro u samom srcu Marakane, na Trgu Zrinskih i Frankopana koje ponekad služi kao igralište, ponekad kao poligon za autoškole, ponekad kao parkiralište,a petkom kao dio tržnice. Danas je taj poligon služio samo za sport i zabavu. Igrao se nogomet i košarka, boćalo se. Na turniru klinaca u malom nogometu bile su tri ekipe, znatno je veći interes bio za boćanje gdje se prijavilo 10 ekipa, dosta ekipa stiglo je i na košarkaški turnir, među njima i ekipe izvan Gospića,a kamoli Marakane. Taj sportski program uveličao je i gradonačelnik Gospića Karlo Starčević koji je označio i početak malonogometnog turnira. Jako političko ime, župan Darko Milinović također je na događaju Marakana gori,njegovi Bodeži dio su boćarskog turnira. Pred večer, naravno kad malo zahladi, na teren će i stariji stanovnici Marakane, na revijalnom veteranskom turniru u nogometu.

Uistinu lijepo je vidjeti nekoliko generacija ljudi iz Marakane, od najmlađih do nešto starijih, najviše je onih koji danas imaju 40,50 godina. Marakana je kultni i vjerojatno najveći gospićki kvart koji zauzima barem četvrtinu šire gradske jezgre. Udruga ponovno pokušava privući stanovnike tog dijela grada na druženje i aktivnost, danas su uspjeli. Bilo bi dobro da ovako bude i češće.

 

Milan Tomašević

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima