Subota i nedjelja predstavljaju vrhunac ovogodišnjeg Adventa u Otočcu

Objavljeno: 14/12/2018

OTOČAC- Nadolazeći vikend u Otočcu biti će prepun blagdanskih događanja jer 12. puta za redom počinje spektakularna „Božićna čarolija u Gackoj“.

Subota i nedjelja u centru Otočca u velikom blagdanskom šatoru na trgu dr. Dražena Bobinca, biti će obilježene bogatim kulturno-umjetničkim programom uz sudjelovanje izlagača iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja.

Sve počinje u subotu u jutarnjim satima svečanim otvorenjem „Božićne čarolije“ uz Klapu Senjkinje, nakon čega će posjetitelji uživati u cjelodnevnom sajamskom ugođaju uz široku  ponudu tradicionalnih proizvoda i rukotvorina te blagdanske gastro delicije. Za dobru atmosferu tokom cijelog dana pobrinut će se T.S. Patrioti, KUD Lipa Sinac te Mješovito pjevačka skupina FD Otočac.

U nedjelju će posjetiteljima biti pripremljen još jedan zanimljiv blagdanski dan uz brojne izlagače te nastup KUD-a Dangubice Kuterevo i veselog Dječjeg vrtića Ciciban. U 16 sati počinje prava čarolija kada će se najmlađi razveseliti dočeku Djeda Božićnjaka, koji osim što će se rado fotografirati s njima za uspomenu, nosi i prigodne poklone. Djed Božićnjak stiže na kolima, a djeca će se s njim moći voziti centrom grada!

U 17 sati počinje veliki nastup mlade glazbene zvijezde Mie Dimšić pod nazivom „Život nije siv“ – prekrasna uvertira u veliki spektakl.

Naime, čarobna nedjelja završiti će bajkovito! Ukoliko to vrijeme dozvoli, nebom iznad Otočca poletjeti će 500 lampiona i prirediti dosad neviđeni prizor u Otočcu.

Svi građani i posjetitelji su dobrodošli, sva događanja su besplatna, a zanimljivo je i da će u ovom razdoblju biti snimljen Promo film Adventa u Otočcu koji će kasnije promovirati destinaciju u najljepšem svjetlu.

Osim adventskih događanja nadolazećeg vikenda već u srijedu 12. prosinca biti će održana prezentacija nove mobilne aplikacije „Otočac. Dan nakon toga, u četvrtak 13. prosinca dječja radionica „Adventske ručice“, a malonogomentni turnir Mario Cvitković Maka počinje već  14. prosinca.

U četvrtak 20. prosinca počinje Božićni turnir u haklu,  u petak 21.prosinca održat će se tradicionalni Božićni koncert Puhačkog orkestra DVD-a Otočac te 29.prosinca zabavni Božićni turnir u kuglanju.

Sve završava 31. prosinca dječjim dočekom Nove godine u podne te večernjim dočekom uz nastup T.S. Patrioti.

Možda Vas zanima