Tjedan pred nama je Dječji tjedan

Objavljeno: 29/09/2018

GOSPIĆ- Sljedećeg tjedna, odnosno od 1.do 7.listopada obilježava se Dječji tjedan. Tradicionalna je to godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća najviše djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva „Naša djeca“ . Uvijek se održava u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana.  Ovogodišnji Dječji tjedan počinje u ponedjeljak, 1. listopada 2018. – kada se obilježava i Međunarodni  dan  djeteta , a završava u nedjelju, 7. listopada 2018.

Ciljevi Dječjeg tjedna i ove godine su:  usmjeriti pozornost najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu, organizirati u tim danima posebne i prigodno odabrane igre, priredbe i stvaralačke aktivnosti djece i za djecu, pokrenuti nove akcije od šireg značaja za razvoj i odgoj djece,  poticati volonterski društveni i stručni rad odraslih s djecom, te aktivnu participaciju djece u aktivnostima lokalne zajednice i šire.  Od aktivnosti tijekom Dječjeg tjedna svakako treba spomenuti postavljanje zastave za Dječji tjedan u ponedjeljak u 9 sati. U utorak će gradonačelnika Karla Starčevića u 10 sati posjetiti vrtićarci,a u 11 sati osnovnoškolci. U utorak u 16 sati u prostorijama DND-a u Pučkom Nikica Jelić i Ivan Golac održati će radionicu Kiparska radionica za djecu – Japodski narodi u našim krajevima i izrada nakita . Tjedan se nastavlja sve do nedjelje, o aktivnostima ćemo vas redovito izvještavati.
Inače ove godine Dječji tjedan tematikom sudjeluje u obilježavanju Europske godine kulturne baštine 2018., te će aktivnostima koje su Grad, ustanove i udruge pripremile, djeci i odraslima omogućiti upoznavanje kulturne baštine kraja. Idejama i aktivnostima u obilježavanje Dječjeg tjedna uključili su se: Pučko otvoreno učilište Gospić, Muzej Like Gospić, Dječji vrtić “Pahuljica” DV Lički Osik, DV Perušić, DV Karlobag, Osnovna škola dr. Jure Turića, Odjel za nastavničke studije u Gospiću, Likovna udruga Lika, Društvo “Naša djeca” grada Gospića te Grad Gospić.

Naše građane s veseljem pozivamo da posjete aktivnosti koje su pripremljene.”Uz moto Dječjeg tjedna: Ljubav djeci prije svega! radujemo se Vašem dolasku!!”- poručuju iz gospićkog Društva Naša djeca.

 

Milan Tomašević

Možda Vas zanima