U Edukacijskom centru Outward bound u Velikom Žitniku uskoro veliki seminar za radnike srednjih i osnovnih škola iz cijele Hrvatske

Objavljeno: 17/04/2019

 

GOSPIĆ- Hrvatska škola Outward Bound poziva sve ravnatelje, pedagoge, nastavnike i stručne djelatnike osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske da se prijave na Kontakt seminar doživljajna pedagogija u prirodi koji će se održati 4. 5. 2019. u Edukacijskom centru Outward Bound u Velikom Žitniku, nedaleko od Gospića.

Polaznici će kroz aktivnosti u prirodi imati priliku iskusiti Outward Bound metodu učenja koja se temelji na doživljajnoj pedagogiji, priznatoj u Hrvatskoj od strane Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta. Cilj kontakt seminara je upoznati djelatnike škola s doživljajnom pedagogijom u prirodi i njenom primjenom kroz izvanučioničku nastavu i izvannastavne aktivnosti za učenike svih razreda osnovnih i srednjih škola. Aktivnosti koje će se održavati na seminaru mogu biti orijentacijsko hodanje, odlazak u špilju, razne sociodinamičke vježbe na poligonima niskog uževlja. Odabir aktivnosti će ovisiti o vremenskim uvjetima i sposobnostima grupe.

Osim upoznavanja sudionika sa doživljajnom pedagogijom, tema seminara bit će programi Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport Erasmus+ ključna aktivnost 1 – mladi i Europske snage solidarnosti.

Svi troškovi seminara pokriveni su iz 30-mjesečnog projekta “EVS za Sve” koji je financiran iz Europske unije u sklopu Erasmus + programa. Sudionicima seminara osiguran je ručak, osvježenje i troškovi prijevoza od-do lokacije (do iznosa 200 kuna). Tehničku opremu potrebnu za izvođenje aktivnosti osigurava Outward Bound Croatia.

Više informacija o programu i prijavi na seminar možete pronaći na linku: https://www.outwardboundcroatia.com/kontakt-seminar-svibanj-2019/

 

Možda Vas zanima