U Gospiću, Senju i Novalji uzimat će se brisevi kod pojave sumnje na COVID-19, Stožer preporučio zabranu posjeta bolnici i Domovima za starije

Objavljeno: 24/06/2020

GOSPIĆ- Ličko-senjska županija i dalje je korona-free zona, 67. dan za redom nema novooboljelih osoba. Ukupno su oboljele 22 osobe od COVID-19 od čega je 21 osoba izliječena te jedna osoba preminula. Testiranje na koronavirus uzimanjem uzoraka provedeno je nad ukupno 513 osoba. U proteklih 10 dana testirano je ukupno 10 osoba te su svi rezultati testiranja negativni.   Za 4 osobe je izrečena mjera samoizolacije od čega su 3 (tri) osobe kontakti oboljelih osoba koje su sudjelovale na teniskom turniru u Zadru te 1 (jedna) osoba koja je boravila na području Srbije. Policijski službenici PU ličko-senjske obavili su provjere  poštivanja izrečenih mjera samoizolacije „COVID 19“ kojom prilikom nisu utvrđena kršenja/nepoštivanja izrečenih mjera. Veliki broj osoba koje su prisustvovale navedenom sportskom događaju su kontaktirane. Ukoliko je netko prisustvovao događaju a nije se javio epidemiološkoj službi molimo da se javi dežurnom epidemiologu na broj 0915044917. Održana je sjednica Stožera civilne zaštite Ličko-senjske županije na kojoj su doneseni sljedeći zaključci:

Za područje Ličko-senjske županije domovi zdravlja osigurati će tri lokacije za uzimanje briseva kod pojave sumnje na „COVID-19“:

  1. Gospić: za građane i turiste s područja gradova Gospića i Otočca, te općina Perušić, Lovinac, Karlobag, Brinje, Vrhovine, Plitvička Jezera, Udbina te Donji Lapac,
  2. Senj za građane i turiste s područja grada Senja,
  3. Novalja za građane i turiste s područja grada Novalje.

OB Gospić osigurati će smještaj samoizolacije osoba pod sumnjom na COVID-19 koje nemaju mogućnost samoizolacije u vlastitom domu ili smještaju do zaprimanja nalaza testiranja te pozitivnih osoba koje zahtijevaju bolničko liječenje. Stožer je dao preporuku zabrane posjeta u OB Gospić te svim ustanovama socijalne skrbi koje pružaju uslugu smještaja starijih i nemoćnih osoba na području Ličko-senjske županije.

Možda Vas zanima