U katedrali Navještenja Blažene Djevice Marije u Gospiću održan posljednji koncert u ovogodišnjem izdanju Like Lika Festivala.

Objavljeno: 09/08/2021

GOSPIĆ- Sinoć je održan peti koncert po redu Like Lika Festivala. Program je obuhvatio brojne marijanske skladbe, između ostalih, Mozartova, Handelova i Bachova djela u interpretaciji troje glazbenih umjetnika sa zavidnom biografijom: Margarete Klobučar ( sopran), Diane Grubišić Ćiković ( harfa) i Alena Kopunovića Legetina ( orgulje). Kako bi doživljaj bio potpun, Like Lika Festival završio je izvođenjem Schubertove Ave Maria. Organizatori sinoćnjeg događaja su Ars Organi Sisciae, Grad Gospić i župa Navještenja BDM iz Gospića.

Da podsjetimo, Festival je zamišljen kao spoj najljepše, najraznolikije i najbogatije prirode i srednjovjekovne kulturne baštine Like i klasične, ali i suvremene glazbe.

Udruga Ars Organi Sisciae pokrenula je Like Lika Festival u partnerstvu s Pučkim otvorenim učilištem Dr. Ante Starčević Gospić. Projekt je podržalo Ministarstvo kulture i medija te gradovi, općine, ustanove i pojedinci na čijem području su se održavali koncerti. Koliko je ovakav doživljaj Like uistinu potreban i prepoznat, govori posjećenost koncerata i pozitivne reakcije posjetitelja.

 

Vedrana Tomašević

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima