U organizaciji Društva Naša djeca u Gospiću uskoro tribina “Roditelji na zadatku”

Objavljeno: 02/05/2019

GOSPIĆ- Društvo Naša djeca grada Gospića poziva na tribinu namijenjenu roditeljima, učiteljima, odgojiteljima, stručnim suradnicima i svima zainteresiranima pod nazivom „Roditelji na zadatku“. Tribinu organizira Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske u suradnji s domaćinom, Društvom „Naša djeca“ grada Gospića. Tribina će se održati u Kulturno informativnom centru u Gospiću (velika dvorana), 9. svibnja, s početkom u 17  sati.

Teme koje će se obrađivati su pitanja i savjeti o zdravlju, pravilnoj prehrani, zaštiti djece od nasilja na internetu, medijskoj pismenosti djece, vršnjačkog nasilja, prevencija ovisnosti, poteškoćama u govoru, učenju i slično.

Govornici na tribini biti će eminentni stručnjaci iz svojih područja djelovanja:

  1. Višnja Biti, novinarka – „Kako i zašto učiti o medijima?“ moderatorica tribine
  2. mr.sc. Marija Hegeduš – Jungvirth, dr.med., pedijatar i subspec. gastroenterologije – „ Rast, razvoj i prehrana djece“
  3. Ana Raguž, mag. psihologije – „Izazovi roditeljstva – pratimo li korak?“
  4. Doc.dr.sc. Anela Nikčević Milković – “Učenje vještina učenja“

 

Nakon tribine svim stručnjacima će se moći postavljati i konkretna pitanja, po želji anonimna. Također, za potrebe savjetovanja biti će otvorena i posebna e-mail adresa: roditeljinazadatku@savez-dnd.hr  , gdje će svi zainteresirani sedam dana nakon tribine moći postaviti pitanje ili zatražiti savjet.

Možda Vas zanima