U Otočcu su u tijeku upisi u glazbenu školu za glasovir i tamburu

Objavljeno: 10/09/2017

OTOČAC- Upisi u prvi razred glazbene škole za polaznike odjela glasovir i odjela tambura obavljaju se do 29. rujna svakim radnim danom od 7 do 15 sati: osobno u prostorijama Gackog pučkog otvorenog učilišta Otočac, telefonski na broj (053) 771 143 ili mailom na gacko-pou@gs.t-com.hr. Minimalna dob za upis učenika u glazbenu školu je 8 odnosno 9 godina, tj. uvjet za upis zadovoljavaju učenici koji su završili minimalno 2. razred redovnog osnovnoškolskog obrazovanja.

Na sam dan upisa u prvi razred koji  će biti objavljen do kraja rujna, roditelji/skrbnici dužni su doći s djetetom u Gacko pučko otvoreno učilište i donijeti presliku djetetova rodnog lista i domovnice. Ako na spomenutim dokumentima nije vidljiv OIB potrebno je donijeti i presliku dokumenta ili isprave na kojoj je OIB jasno naznačen. Posljednji dokument, upisnicu, moguće je popuniti na dan upisa u prostorijama Učilišta ili je prethodno ovdje preuzeti i popunjenu donijeti na upis. Za dodatne informacije svi zainteresirani mogu se obratiti na neki od kontakata Gackog pučkog otvorenog učilišta.

Učenici koji NE upisuju prvi razred, tj. učenici koji nastavljaju glazbenu školu, ne moraju ponovno prolaziti postupak upisa već nastavljaju dolaziti na nastavu prema rasporedu za tekuću školsku godinu.

Osnovno o glazbenoj školi
Od 1976. do 1989. u sastavu ondašnjeg Sveučilišta djelovala je osnovna glazbena škola u kojoj se izvodila nastava solfeggia i individualna nastava harmonike i glasovira. Ta tradicija formalnog glazbenog obrazovanja kasnije se nastavlja u suradnji s Glazbenom školom iz Varaždina. Danas se u Gackom pučkom otvorenom učilištu u Otočcu izvodi nastava za polaznike odjela glasovir i odjela tambura u trajanju od 6 razreda koju od 2003. godine provodi Osnovna glazbena škola Vjenceslava Novaka iz Senja. Više desetaka polaznika svake godine pod stručnim vodstvom pohađa nastavu sviranja glasovira i nastavu sviranja tambure. Polaznici glazbene škole razredne ispite polažu krajem lipnja, a svoja znanja javnosti predstavljaju završnim koncertom.

 

GPOU/Milan Tomašević

Možda Vas zanima