U petak u 19 sati u Galeriji LU otvorenje izložbe slika Zorana Homena

Objavljeno: 02/04/2019

GOSPIĆ- Likovna udruga Lika poziva Vas na izložbu slika Zorana Homena Stvarnije od stvarnog koja će se održati 5. travnja 2019. godine u Galeriji LU (Pučko otvoreno učilište dr. Ante Starčević Gospić) u 19.00 h. Ova izložba je prva u nizu izložbi iz projekta „Paket kulture“ koji je financiran sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske. Likovna udruga Lika je nositelj projekta.

Zoran Homen rođen je 1951. godine u Osijeku. Odrasta u Đurđevcu gdje završava  osnovnu školu i gimnaziju. Studij ga odvodi u Zagreb. Diplomira likovni odgoj na Pedagoškoj akademiji, a potom završava studij arheologije na Filozofskom fakultetu. Godine 1978. zapošljava se u Gradskom muzeju Križevci u kojem završava 2016. svoj radni vijek kao dugogodišnji ravnatelj.

Likovnim radom započinje još u gimnaziji. Dolaskom u Križevce odmah se uključuje u likovni život ( organizacija izložbi, vođenje tečaja slikanja i dr.). Izlagao je na 13 samostalnih i oko devedesetak skupnih izložbi. Za svoj slikarski rad dobio je više priznanja i pohvala. Slike mu se nalaze u fundusima nekoliko muzeja i galerija u domovini, u javnim prostorima te u mnogim privatnim kolekcijama u zemlji i inozemstvu. Primljen je u članstvo HDLU-a  SZ Hrvatske, a član je nekoliko lokalnih slikarskih udruga. Redoviti je član Družbe ”Braća Hrvatskoga Zmaja” sa zmajskim imenom: Zmaj Bokeljski.  Izradio više oltarnih slika za crkve u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Posebno su mu zapaženi portreti hrvatskih svetaca i blaženika.

Slika mrtve prirode, pejsaže i portrete u maniri hiperrealizma, a službena kritika svrstava ga među naše respektabilne slikare toga stila.

 

Lika-express

Možda Vas zanima