U posljednja 24 sata 14 je novooboljelih osoba, u Perušiću jedan ugostiteljski objekt prekoračio radno vrijeme

Objavljeno: 25/10/2020

GOSPIĆ- S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 14 je novooboljelih osoba od COVID-19,   jedna osoba je preminula. Šest  oboljelih osoba je s područja Gospića, četiri  oboljele osobe su s područja Novalje,  dvije  s područja Perušića te po jedna osoba s područja Otočca i Udbine. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.
U Općoj bolnici  Gospić preminula je osoba starije životne dobi (90 godina) ,  korisnik Doma za starije i nemoćne osobe Ličko-senjske županije koja je uz potvrđeni virus COVID-19 imala i niz kroničnih bolesti.
Ukupno je od kraja veljače, odnosno od početka epidemije  oboljela 451 osoba od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije. 176 je aktivnih slučaja, 257 osoba je  izliječeno, 18 osoba je  preminulo. U posljednja 24h provedeno je testiranje nad 32 osobe.

Pod aktivnom nadzorom/mjerom samoizolacije su ukupno 573 osobe, u posljednja 24h na području PU ličko-senjske utvrđena su dva  kršenja mjere samoizolacije, u vezi čega su Državnom inspektoratu proslijeđene Obavijesti o počinjenom prekršaju.

Na području općine Perušić jučer  je utvrđeno jedno  kršenje – prekoračenje radnog vremena ugostiteljskih objekata (postupali službenici – inspektori civilne zaštite).

Možda Vas zanima