U prekrasnom ambijentu crkve svetog Antuna Padovanskog u Gornjem Kosinju održan koncert ansambla Trio Seraphim

Objavljeno: 04/08/2021

Sinoć je u Gornjem Kosinju održan treći koncert u sklopu Like Lika Festivala, koji nam je otkrio Liku kakvu još nismo doživjeli: glazbom obavijenu bogatu kulturnu i povijesnu baštinu malenog mjesta srca moga izražene duhovnosti i čežnju za očuvanjem vlastitih korijena.

GORNJI KOSINJ- U crkvi svetog Antuna Padovanskog gostovao je Trio Seraphim u sastavu: Monika Cerovčec ( sopran), Vedran Kocelj ( truba) i Pavao Mašić ( orgulje). Ovaj trio eminentnih hrvatskih glazbenika izveo je program pod nazivom Vječni izvor božanske svjetlosti sačinjen od skladbi prilagođenih za orgulje. Napomenuti treba da su uhu ugodne skladbe u izvanrednoj interpretaciji izvođene na 150 godina starim orguljama koje su inventar crkve svetog Antuna Padovanskog.

Poseban doživljaj glazbe pruža prostor  crkve sagrađene u ovom obliku u drugoj polovici 18. stoljeća. Ono što laik može primijetiti su dobro očuvani: oslikani ravni strop, oltar, pjevalište te orgulje.

Ovaj vrhunski  glazbeni doživljaj moglo je pokvariti samo saznanje da se nalazite u prostoru koji će u ne tako dalekoj budućnosti biti potopljen za potrebe izgradnje novog hidro- energetskog sustava. Na trenutak su Trio Seraphim i Vječni izvor božanske svjetlosti  te ogroman interes publike razbili tamu iščekivanja budućnosti ovoga kraja.

Organizatori koncerta su Ars Organi Sisciae, župnik Pero Jurčević, Općina Perušić i Turistička zajednica općine Perušić.

 

Vedrana Tomašević

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima