U sklopu Adventa u Gospiću u Katedrali NBDM u Gospiću večeras s početkom u 20 sati održat će se koncert Pučkih pivača Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Objavljeno: 10/12/2023

GOSPIĆ- „Pučki pivači KBF-a“ službeni je vokalni ansambl Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Zagrebu. Vokalni ansambl „Pučki pivači KBF-a“ osnovan je 2018. godine i isprva su ga činili studenti KBF-a, polaznici izbornog kolegija “Interpretacija glagoljaškog crkvenog pučkog pjevanja”, a s vremenom su se priključili i studenti s drugih sastavnica Sveučilišta.

Ostvarili su brojne zapažene nastupe. Ansambl od svojeg osnutka djeluje pod vodstvom renomiranog etnomuzikologa doc. dr. sc. Joška Ćalete, a od 2019. postaje i službenim pjevačkim ansamblom Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Ansambl svojim koncertima i koncertnim ciklusima (sezonama) nastoji svekolikom puku približiti velika otajstva katoličke vjere „kroz oči“ naših predaka, izvodeći mahom napjeve nastale u južnoj i priobalnoj Hrvatskoj, no u repertoar uključuje i napjeve iz svih hrvatskih krajeva

(Advent u Gospiću/Foto: Šibenska biskupija)

Možda Vas zanima