U srijedu, 7.studenoga počinje cijepljenje protiv gripe!!!

Objavljeno: 01/11/2018

GOSPIĆ- Pred nama je još jedna sezona pojavnosti gripe, zarazne bolesti koja može proći sa blažim simptomima, ali nažalost može završiti i smrtnim ishodom kod oboljelog. Ne smatraju je uzalud jednom od  zaraznih bolesti čija se pojavnost i ishod teško može predvidjeti.

Najbolja mjera zaštite kao i kod mnogih drugih zaraznih bolesti je cijepljenje koje svake godine provodimo u ovo vrijeme.

Kampanja cijepljenja službeno počinje 07.11.2018. (srijeda).

Cijepljenja će se obavljati kod obiteljskih liječnika, a osobe koje nemaju odabrane liječnike na području županije kao i svi ostali sa područja županije koji to žele, mogu  se cijepiti u prostorijama Odjela epidemiologije ZZJZ – Gospić,  Senjskih žrtava 2, svakim radnim danom od 8 do 14 sati.

Cjepivo je i ove godine besplatno za :

  • Osobe starije od 65 godina
  • Osobe koje boluju od kroničnih bolesti – srčani, plućni, bubrežni, dijabetičari, osobe s transplantatima, osobe sa patološkom pretilošću, trudnice itd.
  • Štićenici domova za stare i nemoćne
  • Djelatnici koji rade u domovima za stare i nemoćne
  • Djeca i adolescenti na dugotrajnoj terapiji lijekova koji sadrže acetilsalicilnu kiselinu
  • Zdravstveni djelatnici

Osobe koje brinu o svojem zdravlju, a ne spadaju u kategoriju za koje je HZZO osigurao besplatno cjepivo mogu se također cijepiti u prostorijama Zavoda na području cijele Županije uz trošak cijepljenja 20,00 kn po dozi.

Za sve eventualne upite građani se mogu obratiti na :

Mob: 098 909 1234 ili fiksni telef . 053 658 074

Biserka Margaretić dr. med.,
spec. epidemiologije

Možda Vas zanima