U srijedu od 20 sati u Pučkom u Gospiću uživajte u vrhunskom jazzu

Objavljeno: 07/05/2023

GOSPIĆ- U srijedu 10.svibnja od 20 sati u Pučkom otvorenom učilištu dr.Ante Starčević u Gospiću održat će se koncert The Cool Jazz Dua. Ovaj jazz duo čine – Saša Nestorović (saksofon) i Veljko Glodić (glasovir). Prvi nastup imali su  1991. na Međunarodnom jazz festivalu u Zagrebu. Uslijedili su brojni nastupi na raznim festivalima, koncertima, i u radijskim i televizijskim emisijama u Hrvatskoj, Sloveniji i Mađarskoj (The Szeged Jazz Festival). Izdali su dva CD albuma The Cool Jazz Duo (Orfej 2009.)  i Lydian Orbit (Croatia Records 2020.) Uz jazz standarde repertoar im je velikim djelom autorska glazba.

Saša Nestorović diplomirao je saksofon na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Djelovao je kao stalni je član i dirigent Jazz orkestra Hrvatskog radija. Svirao je u međunarodnom EBU Big Band Orchestra s Borisom Kozlovim na koncertima u Montrealu i Quibecu. Kao skladatelj i aranžer aktivan je u sastavu Zagreb Jazz Portret. Ostvario je mnogobrojne nastupe i snimke kao jazz saksofonist te u Zagrebačkom kvartetu saksofona kao izvođač ozbiljne glazbe. U 2004. drži seminare u ciklusu koji uključuje svjetski poznate saksofoniste poput Eugene Rousseaua i Phila Woodsa.  Predaje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u zvanju redovitog profesora.

Veljko Glodić uz studij ozbiljne glazbe u Sjedinjenim Državama položio je i jazz grupu predmeta (The New England Conservatory, Boston, The Florida State University, Tallahassee). Uči jazz improvizaciju kod jazz Bebop saksofonista Bill Kennedya, te pohađa jazz seminare poznatih jazz glazbenika (R. Rodney, I. Sullivan, J. Aebersold, K. Kirkland, G. Dail i dr.). Svirao je u brojnim jazz skupinama, kao što su The Florida State University Jazz Band, The Bill Kennedy Quartet, a kao  jazz pijanist nastupio je na mnogim koncertima i međunarodnim festivalima u SAD,  Rusiji,  Njemačkoj,  Hrvatskoj, Sloveniji i Mađarskoj. Djeluje kao redoviti profesor glasovira na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

PROGRAM

Gershwin: Summertime

Rodgers: My Favourite Things

Nestorović: Almost

2 Ballades

Eric Glodić: Partita in Lydian Modes

Passacaglia

Allemande

Courante

Aria

Gavotta

Air

Gigue Arlen: Over The Rainbow

Kern: All The Things You Are

Desmond: Take Five

Možda Vas zanima