U subotu 1.srpnja 119.uspon na Visočicu

Objavljeno: 27/06/2017

Prvoga dana srpnja vrijeme je za tradicionalni, već 119.uspon na Visočicu. Donosimo sve najvažnije informacije vezane uz taj događaj.

P r o g r a m  p o h o d a :

  • Do 8:00 sati okupljanje i registracija planinara na kraju selu Rizvanuša (kraj izvora Pizdica)
  • Od 8:00 do 8:15 pozdravna riječ organizatora i informacije za uspon prema vrhu Visočica
  • U 8:30 polazak prema Delukinom vrelu i uspon starom stazom prema planinarskoj kući na Visočici. Na Jandrinoj poljani okrjepa (iz ruksaka)
  • 13:00 Dolazak na vrh Visočice nakon kraćeg zadržavanje povratak
  • Od 16:00-17:00 ručak na izlasku iz sela Rizvanuša (prekoputa Rizvancity-a)
  • Druženje

  Prijave na našoj e-mail adresi: tajnik@pdzeljeznicargospic.hr  ili kod tajnika Mile Milkovića na mobitel: 098/9223187 najkasnije do 28. lipnja 2016. Noćenje u planinarskoj kući “Vila Velebita”  se može se rezervirati na (098/922 31 87).

   Visočica (1.619 m) i ako ne najviši jedan je od planinarima najdražih vrhova Velebita, istaknut vrh osovljen nad strmom ličkom padinom Velebita. Zahvaljujući svojem položaju jedan od najljepših vidikovaca na cijelom Velebitu i bez sumnje najljepši vidikovac s kojeg se pruža pogled na Liku te se vidi gotovo cijeli Velebit sa svojim vrhovima od Zavižana do Crnopca

  Vrh Visočica predstavlja jednu od 20 kontrolnih točaka planinarske obilaznice „Lički gorski biseri“, koju je utemeljio PD Željezničar Gospić i jednu od moguće 3 kontrolne točke Južnog Velebita popularne „Hrvatske planinarske obilaznice“. Dnevnik obilaznice “Lički gorski biseri” polaznici pohoda  moći će kupiti prije uspona.

  DOĐITE – UVELIČAJTE NAŠ DAN DRUŠTVA I POHOD TE UŽIVAJTE U PREKRASNIM VIDICIMA NA JEDNOM OD NAJATRAKTIVNIJIH VELEBITSKIH VRHOVA – V I S O Č I C I  

  Predsjednik društva

  Milan Klobučar

Možda Vas zanima