U utorak i srijedu u Opatiji se održava konferencija Udruge poslodavaca u zdravstvu Hrvatske

Objavljeno: 12/05/2019

GOSPIĆ- Kako nas je izvjestio direktor Udruge poslodavaca u zdravstvu Hrvatske mr.Dražen Jurković dr.sc, Udruga organizira svoju tradicionalnu, dvodnevnu Konferenciju koja će se održati u utorak i srijedu 14. i 15. svibnja  u Amadria Park Hotelu Royal u Opatiji.

Svoje sudjelovanje na Konferenciji dosad potvrdili su ministar zdravstva Milan Kujundžić, ravnatelj HZZO-a Lucian Vukelić, predsjednica saborskog Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Ines Strenja, predstavnici ministarstva zdravstva Vili Beroš, Danica Kramarić i Mate Car, predstavnik HZZO-a Hrvoje Jezidžić, pročelnica za zdravstvo Zagrebačke županije Ksenija Čuljak, ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicine Maja Grba-Bujević, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak, predsjednica Hrvatskog liječničkog sindikata Renata Čulinović-Čaić, predsjednik Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske Stjepan Topolnjak, te predsjednica Glavnog vijeća Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara i medicinskih tehničara Anica Prašnjak, kao i veliki broj ravnatelja ustanova članica Udruge poslodavaca u zdravstvu Hrvatske.

Iz brojnih aktualnih i zanimljivih tema ovogodišnje Konferencije, o kojima će govoriti niz respektabilnih stručnjaka, izdvajaju se:

  • analiza financijskog poslovanja HZZO-a i zdravstvenih ustanova, struktura naturalnih pokazatelja te modeli ugovaranja u 2019. godini;
  • aktualnosti u poslovanju bolničkog sektora, zavoda za hitnu medicinu i poliklinika;
  • utjecaj primjene novih zakona na poslovanje ljekarni i zavoda za javno zdravstvo;
  • novi Zakon o zdravstvenoj zaštiti iz perspektive domova zdravlja, Ministarstva zdravstva i lokalne samouprave;
  • zakonski sažetak – odgovornost, prava i obveze ravnatelja;
  • e-Zdravstvo, e-Registar lijekova;
  • zdravstveni turizam u RH.

Možda Vas zanima