U vremenu od 8.do 18.srpnja opet će helikopteri letjeti iznad Gospića

Objavljeno: 29/06/2024

GOSPIĆ- Preleti helikoptera, ili kako je to MORH službeno nazvao “obuka specijalnih zračnih snaga” u noći s 27. na 28. lipnja uznemirili su dobar dio Gospićana, pa se o tome govorilo i na sjednici gradskog Vijeća. Dan kasnije MORH je objavio priopćenje u kojemu se ističe: Letenje je planirano u skladu s važećim zakonskim regulativama, a građane molimo za strpljenje i razumijevanje zbog moguće pojačane buke

Evo i nastavka priopćenja: U vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku Međunarodno središte za obuku specijalnih zračnih snaga (MSAP-TC) provodi od svibnja do srpnja 2024. godine planiranu obuku specijalnih zračnih snaga. Riječ je o obuci slovenskih i mađarskih specijalnih zračnih snaga koja se provodi u suradnji s Hrvatskim ratnim zrakoplovstvom. Veći dio obuke provodi se u noćnim uvjetima, a letenje je planirano u skladu s važećim zakonskim regulativama. Naglašavamo kako su područja slijetanja isključivo u vojnim objektima, odnosno vojarnama.

Od 21:30 u četvrtak 27. lipnja pa do 1:00 u petak 28. lipnja dva su helikoptera, jedan hrvatski i jedan slovenski, provodila planiranu obuku na području grada Gospića.

Slijedom navedenog ističemo kako će MSAP-TC nastaviti provedbu obuke u razdoblju od 8. do 18. srpnja 2024., kad se ponovno očekuje povećana buka, a za polijetanje i slijetanje helikoptera koristit će se vojarne u Benkovcu, Kninu, Gospiću i Udbini.

Ministarstvo obrane i Oružane snage Republike Hrvatske ovim putem građane mole za strpljenje i razumijevanje zbog moguće pojačane buke, kao i podršku pilotima tijekom njihove obuke.

IZVOR: MORH

Foto: Arhiva MORH/ F. Klen

Možda Vas zanima