Učenici, prijavite se na likovni,literarni i foto natječaj DUZS-a

Objavljeno: 28/10/2018

 

GOSPIĆ- Državna uprava za zaštiti u spašavanje  objavila je  Natječaj za izradu likovnih, literarnih i foto radova djece i mladih predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta te djece i mladih s posebnim obrazovnim potrebama iz Republike Hrvatske za školsku 2018./2019. godinu, na temu katastrofa i snaga sustava civilne zaštite.

U cilju podizanja svijesti o postojanju prijetnji od prirodnih i tehničko-tehnoloških katastrofa, Državna uprava za zaštitu i spašavanje pokreće aktivnosti kojima se djeca i mladi informiraju i educiraju o mogućim prijetnjama od katastrofa te sustavu civilne zaštite u Republici Hrvatskoj. Natječaj traje  do 22. veljače 2019. godine,  objavljen  je na internetskoj stranici Državne uprave za zaštitu i spašavanje, www.duzs.hr, te od strane Područnog ureda Gospić dostavljen svim odgojno-obrazovnim ustanovama na području Ličko-senjske županije.

Za područje Ličko-senjske županije radovi se šalju Područnom uredu za zaštitu i spašavanje Gospić, Kaniža Gospićka 4  – 53 000 Gospić.

Radovi tematski moraju biti vezani uz: prirodne katastrofe, tehničko-tehnološke katastrofe, snage sustava civilne zaštite, žurne službe. Natječaj je raspisan u sljedećima kategorijama:

 

1.likovni radovi djece starije predškolske dobi,

  1. likovni radovi učenika od I. do IV. razreda osnovne škole,
  2. literarni radovi učenika od I. do IV. razreda osnovne škole,
  3. likovni radovi učenika od V. do VIII. razreda osnovne škole,
  4. literarni radovi učenika od V. do VIII. razreda osnovne škole,
  5. foto radovi učenika srednjih škola,
  6. literarni radovi učenika s posebnim obrazovnim potrebama,
  7. likovni radovi učenika s posebnim obrazovnim potrebama.

 

Pod kategorijom 7. i 8. podrazumijevaju se učenici s posebnim obrazovnim potrebama u redovitim školama kao i učenici u posebnim odgojno-obrazovnim ustanovama.

Nagrade se dodjeljuju, na državnoj razini, za prva tri najbolja rada u svakoj kategoriji posebno, a čine ih pismena priznanja i materijalne nagrade u vrijednosti:

 

– za prvo mjesto 1000 kuna

– za drugo mjesto 700 kuna

– za treće mjesto 500 kuna.

 

Pismena priznanja dodjeljuju se i dobitnicima za osvojena prva tri mjesta u svakoj kategoriji na županijskoj razini.

Možda Vas zanima