Udruga Pčelice, dokaz kako se upornim radom može uspjeti

Objavljeno: 04/10/2017

 Na adresu Udruge Pčelice prije nekoliko dana stigao je mail u kojem ih  fra Jozo iz Chicaga obavještava da je izvršio uplatu jedne donacije za „Pčelice“. Donaciju u iznosu od 3.000,00 dolara uplatila je obitelj Blažević iz San Pedra iz Kalifornije. Donaciju su namijenili sjećanju na oca Antu „Tony“ Blaževića. Ova divna i velikodušna gesta obitelji Blažević iznimno je razveselila Pčelice koje se i preko portala Lika-express zahvaljuju donatorima. Evo njihovog teksta, kao i izvještaja o tome koliko su uspjeli prikupiti donacija na Jeseni u Lici.

GOSPIĆ- Zahvaljujući ovoj donaciji naših šest korisnika imat će tri mjeseca, do kraja ove 2017. godine, jedan puta tjedno individualan rad s fizioterapeuticom. Također ćemo isplatiti mjesečnu plaću za asistenticu te ostatak sredstava utrošiti na opremanje prostora. Nemamo riječi kojima bismo izrazili zahvalu obitelji Blažević na donaciji, ali imamo obećanje da će sredstva donacije doista biti utrošena na ono što je našim korisnicima najpotrebnije i na taj način iskreno se zahvaliti ovoj velikodušnoj obitelji i poštovati njihovu uspomenu na oca Antu. Nedavno smo prestali s osiguravanjem individualnog rada fizioterapeutice s korisnicima upravo iz razloga nedostatka sredstava. Ova donacija omogućila nam je da ipak osiguramo nastavak individualnog rada te riješimo još par gorućih problema.  

Moramo također napomenuti da ovo nije prvi puta da se dobri fra Jozo sjeti „Pčelica“. Zahvaljujući prošloj donaciji korisnici su tri godine imali kontinuirani individualan rad logopeda i fizioterapeuta. Tada, prije nekih šest godina, potrebe su bile manje, odnosno manje je bilo korisnika te su danas potrebe puno veće i svaka donacija dobro nam dođe.

Također, iskoristit ćemo ovu objavu i iskreno se zahvaliti svim posjetiteljima štanda „Pčelica“ na Jeseni u Lici koji su svojim donacijama podržali rad Udruge te je u tri dana prikupljeno 4.048,40 kn, 9,50€ i 1 KM za rad Udruge. Nakon što uredimo prostor (nadamo se vrlo skoro) nastavit ćemo s radionicama te ćemo zahvaljujući donacijama građana nabaviti potreban materijal.

Velika i iskrena nam je želja od prostora, koji nam je obitelj Mraović dala na korištenje, stvoriti jedno toplo i ugodno mjesto gdje će najvažnije aktivnosti biti – druženje, učenje, podrška, razumijevanje, empatija i altruizam.

 

Udruga Pčelice/Milan Tomašević

Možda Vas zanima