Udruzi Pčelice trebaju volonteri, ljudi javite se

Objavljeno: 03/01/2023

GOSPIĆ- S prvim danima nove godine priopćenjem nam se javila predsjednica udruge “Pčelice” Željka Šikić koja poručuje da u  novoj 2023. “Pčelice” čeka dosta posla i aktivnosti čemu se iskreno raduju, ali trebat će im volonteri kako bi te aktivnosti bile što bolje i kvalitetnije organizirane. Volontiranje je doista mogućnost da čovjek profitira u obliku obogaćivanja svojih iskustava i svoje osobnosti novim znanjima i vještinama, kao i  dobrobitima koje se dobiju u radu s djecom, napose s djecom s teškoćama u razvoju. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Pčelicama trebaju volonteri

Dragi naši sugrađani,

Pčelicama trebaju volonteri.

Nakon dvije godine rada pod Covid-19 epidemiološkim mjerama, u novoj 2023. nastavljamo s radom malo hrabrije, kontinuirano i još aktivnije.

Trenutno provodimo niz aktivnosti s djecom s teškoćama u razvoju, a uskoro kreću i projektne aktivnosti za koje su nam također bitni i potrebni volonteri.

Pozivamo stoga naše drage sugrađane koji žele biti aktivno uključeni u aktivnosti volontiranja u „Pčelicama“ da nam se jave. Trebaju nam volonteri koji će redovito pružati podršku djeci s teškoćama u razvoju tijekom različitih aktivnosti poput tzk-a ili različitih radionica na kojima će djeca stjecati osnovne komunikacijske, matematičke, IKT i druge vještine. Sudjelovanjem u vođenim aktivnostima te u radu s korisnicima volonteri stječu dragocjena iskustva i vještine, ali i razbijaju osobne predrasude. Bitno je shvatiti da djeca s teškoćama u razvoju imaju svoj put razvoja koji se redovito ostvaruje, ali u nekim područjima možda malo sporije nego kod djece urednog razvoja. Ono čime nas naši korisnici osvajaju jest otvorenost, ljubav, povjerenje i podrška koju međusobno pružaju jedni drugima, ali i svima koji ih vode kroz aktivnosti i daju im podršku. Kako se povećava opseg rada s korisnicima doista nam je neophodna pomoć i podrška volontera. Ukoliko želite kroz volontiranje dati svoje dragocjeno vrijeme i znanje korisnicima „Pčelica“ javite se na broj mobitela – 095/905-1530 (Željka Šikić) SMS porukom. Naši volonteri sklapaju volonterski ugovor s Udrugom „Pčelice“ te svojim radom i aktivnošću volonteri stječu potvrde o volontiranju i stečenim kompetencijama.

Uvijek cijenimo vrijeme, znanje i ljubav koje nam nesebično daju naši volonteri, a koji su bitan dio cijele priče o „Pčelicama“.

Zato vas pozivamo da nam se pridružite kako bismo svi zajedno stvarali podržavajuće, empatično i altruistično okruženje u našem gradu.

 

Vaše „Pčelice“

Možda Vas zanima