Unatoč pandemiji COVID-19, Udruga „Pčelice“ je uspješno provela četiri projekta tijekom 2020. godine

Objavljeno: 20/01/2021

GOSPIĆ- Na javnom pozivu Programa javnih potreba Grada Gospića za 2020. godinu Udruga „Pčelice“ natjecala se i dobila sljedeće projekte:

  1. „Jači mi“ – jačanje kapaciteta Pčelica u iznosu od 34.950,00 kn.

Projekt se kontinuirano provodi od 2015. godine u svrhu povećanja kvalitete i transparentnosti rada Udruge „Pčelice“. GospođaAntonija Klepić zaposlena je preko projekta na pola radnog vremena kao administrativno-računovodstvena djelatnica Udruge i vodi financijske poslove Udruge, redovito podnosi financijske izvještaje kao i programske i projektne izvještaje. Osim vođenja financija, naša djelatnica pomaže u organizaciji svih aktivnosti koje članovi Udruge provode. Zahvaljujući ovom projektu Udruga „Pčelice“ djeluje i radi kontinuirano jer se nitko od roditelja članova Udruge, koji radu „Pčelica“ doprinose isključivo volonterski, ne može kvalitetno posvetiti ovom bitnom vidu rada Udruge. Svim članovima je bitno da je rad „Pčelica“ kvalitetan i transparentan te su financijski izvještaji dostupni na stranici Registra neprofitnih organizacija https://banovac.mfin.hr/rnoprt/. Upisom OIB-a „Pčelica“: 67546435362 financijski su izvještaji svima dostupni.

  1. „Zajedno napredujemo“ u iznosu od 30.000,00 kn.

Za osam korisnika Udruge „Pčelice“ koji imaju veće motoričke smetnje osigurana je stručna fizioterapijska podrška u domovima korisnika. Ovim projektom povećava se pokretljivost i funkcionalna sposobnost korisnika te je jako bitno kontinuirano provođenje fizioterapijskih aktivnosti s korisnicima. Naša dugogodišnja suradnica fizioterapeuticaDubravka Bilovićaktivnosti projekta izvodi vrlo kvalitetno te je vidljiv napredak kod korisnika, a „Pčelice“ su sretne  jer je prisutna kvaliteta i kontinuiranost rada s našom djecom.

– “Kvalitetnom podrškom do kvalitetnijeg znanja i obrazovanja” u iznosu od 56.793,96 kn.

Ovim je projektom za jednog korisnika Udruge „Pčelice“ osigurana podrška pomoćnice u nastavi s ciljem što kvalitetnijeg svladavanja nastavnog sadržaja i obrazovnih izazova. S jedne strane osigurana je kvalitetna podrška korisniku tijekom njegova obrazovanja, a s druge strane pomoćnica ima osigurano radno mjesto tijekom cijele školske godine.

 

Na javnom pozivu za financiranje programske podrške Udrugama iz područja zdravstva i socijalne skrbi u 2020.godini Ličko-senjske županije,Udruga „Pčelice“ dobila je projekt „Jahanjem do slobodnijeg i samostalnijeg kretanja“ u iznosu od 8.158,95 kn. Provedbom ovog projekta korisnici naše Udruge i njihovi roditelji aktivno su sudjelovali u provedbi rekreacijskog jahanja u svrhu poboljšanja određenih komunikacijskih i socijalnih vještina korisnika te povećanja osobnog napretka svakog korisnika. Aktivnosti su uspješno provedene te su i korisnici i roditelji kontinuirano provodili vrijeme koristeći blagodati koje nosi rekreacijsko jahanje i boravak u prirodi na RanchuVel`ki Mlin. Suradnja s vlasnicima ranča, obitelji Grgurić, od početka je kvalitetna te se nadamo da ćemo i ove godine osigurati sredstva za nastavak projekta.

 

Projekti u kojima Udruga „Pčelice“ sudjeluje kao partner su:

  1. Naučimo roditelje – nositelj projekta je Centar za mladež Zaprešić, a cilj projekta je unaprijediti podršku roditeljima koji odgajaju djecu u otežanim životnim okolnostima te doprinijeti kvalitetnijem roditeljstvu. Projekt se provodi drugu godinu te su „Pčelice“ izuzetno zadovoljne aktivnostima koje se provode i rezultatima koji se ostvaruju u okviru navedenog projekta.
  2. Projekt Kineziterapijskim aktivnostima do inkluzije djece s teškoćama u razvoju – KIDS.

Nositelj projekta je Sportski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke, uz Udrugu „Pčelice“ partneri su Centar za pružanje usluga u zajednici Ozalj iz Karlovačke županije i Športski savez invalida Grada Slavonski Brod. Projekt KIDS zasniva se na dvije osnovne razine aktivnosti:

  • sustavno jačanje kapaciteta stručnjaka koji rade s djecom s teškoćama kroz trening, psihosocijalnu pomoć, te uspostavu snažnih županijskih mobilnih timova u partnerskim organizacijama
  • provedba novostečenih i proširenih stručnih znanja kroz redovite, sustavne sportske i psihosocijalne aktivnosti s pripadnicima druge ciljne skupine, koja obuhvaća 120 djece do 25 godina starosti u sve 4 županije.

Unatoč pandemiji, stručne suradnice uključene u projekt Ana Ćaćić, Nikolina Ćaćić i Paola Medved kontinuirano su sudjelovale u organiziranim i vrlo korisnim edukacijama te u skladu s epidemiološkim mjerama provode aktivnosti projekta s korisnicima na veliko zadovoljstvo roditelja tj. članova „Pčelica“.

Za daljnje djelovanje Udruge „Pčelice“ bitno je provođenje projekata jer osiguravaju kontinuirane i kvalitetne aktivnosti za sam rad Udruge kao i (što je najbitnije) različite, potrebne i kvalitetne aktivnosti za korisnike Udruge, našu djecu. „Pčelice“ imaju sreću te je suradnja sa svim sudionicima projekata i provedbenim tijelima kontinuirano kvalitetna, poštena i otvorena te se Udruga razvija u željenom smjeru i kontinuirano radi. Ovim putem se zahvaljujemo svima na odličnoj suradnji.

Možda Vas zanima