Upravi Ureda hitne medicine nove prostorije

Objavljeno: 10/09/2016

Uprava Ureda za hitnu medicinu do kraja rujna preseliti će se u novi poslovni prostor na gospićkom šetalištu. Za sada će koristiti 125 četvornih metara, tijekom vremena i svih 170. To će uvelike olakšati rad upravi, odnosno trenutno šestero djelatnika kojima se zahvalila njihova šefica istaknuvši da su u skučenom prostoru u Općoj bolnici nesebično dajući sebe odrađivali veliki posao

GOSPIĆ- Ličko-senjska županije od Republike Hrvatske dobila je na uporabu poslovni prostor u ulici Vile Velebita, a potom ga prepustila Uredu za hitnu medicinu Ličko-senjske županije, točnije Upravi spomenute institucije u kojoj trenutno radi 6 osoba. Ured je do sada bio „podstanar“ u Općoj bolnici Gospić i kako je istakla ravnateljica  Ustanove Elizabeta Dragičević ovih novih 170 četvornih metara  će im itekako olakšati rad.

Zavod za hitnu medicinu star je nešto više 4 godine. Sama hitna pomoć od početka ove godine zaprimila je 8,905 poziva od čega su na 5,240 intervencija poslani timovi  pri čemu je 1,419 intervencija bilo crvenog kriterija. U prostorima Zavoda pregledano je više od 10,000 pacijenata. Zavod danas zapošljava 130 osoba, djeluje na 6 lokacija, plus dvije dodatne tijekom turističke sezone. Do kraja godine trebala bi biti otvorena ispostava u Karlobagu.  Trenutno za potrebe hitne medicinske skrbi imaju 13 vozila. Ugovor s Elizabetom Dragičević potpisao je ličko-senjski župan Milan Kolić koji smatra da su sada stvoreni uvjeti za daljnje održavanje visoke profesionalnosti kompletnog tima hitne medicine. „Intencija nam je u skoro vrijeme, godinu do dvije godine, objediniti sustav na jednom mjestu. Vjerujem da to nije iluzorna vizija već realna činjenica“- kaže Kolić. I ovom priliko istakao je činjenicu da kroz  županiju, pogotovo tijekom turističke sezone, prolaze brojni turisti, a osim toga županija je prostorno  velika pa treba dobro organizirati hitnu pomoć kako bi se pacijentima pomoglo u takozvanom zlatnom satu. Da je hitna pomoć dobro organizirana rekao  je tijekom potpisivanja ugovora o ustupanju županijskih poslovnih prostora i predsjednik županijske skupštine Darko Milinović.  Posebno je podsjetio na dvije teške prometne nesreće turističkih autobusa od  prije nekoliko godina kada su brojni turisti nažalost i nastradali, ali oni kojima se moglo pomoći u operacijskoj dvorani bili su za svega 23 minute, odnosno itekako unutar zlatnog sata. Uprava Ureda za hitnu medicinu u novouređene prostorije trebala bi se preseliti krajem ovoga mjeseca.

Milan Tomašević

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima