Večeras od 19 sati u Pučkom u Gospiću predstava “Žene u crvenom”

Objavljeno: 05/04/2019

GOSPIĆ- Svi oni koji su propustili premijeru predstave Žene u crvenom u izvedbi Amaterskog kazališta Gospić 27.ožujka mogu je ponovno pogledati večeras. Tada je predstava premijerno odigrana,a danas  će biti u selekciji za 59. festival hrvatskih kazališnih amatera, odnosno godišnje smotre najboljih amaterskih kazališta i skupina. Selektor je Želimir Belić, poznati redatelj, ulaz je slobodan.

Kada majku Tamaru ( Tatjana Kolak) i njezinu podosta punoljetnu kćer ( Maja Brozičević), u stanu od 33 kvadrata, posjeti predstavnica banke ( Marija Šaban) kako bi ih obavijestila o deložaciji, majka Tamara odlučuje doslovce uzeti pravdu u svoje ruke. Preobrat, iz uljuđenosti u borca za vlastitu kožu i brigu jedino o vlastitoj egzistenciji, dešava se kada Tamara s puškom u rukama otima mladu razmaženu bankaricu te na taj način kreće u borbu protiv sustava. U cijelu priču upetljala se i odvažna policajka Anđa ( Naomy Ojurović Čačić).

Kroz zabavni karakter predstave, uz zabavne protagonistice, četiri potpuno različite žene itekako se razumiju. U svakoj od njih javljaju se previranja između vlastite krhkosti i  vlastite snage. Kroz to mahanje oružjem, pjevanje, pokoju psovku i  izražavanje vlastitih osjećaja vode nas vlastitim šarmom i duhovnošću. Jer to su one- pobjesnjele, čelične žene u crvenom.

 

Možda Vas zanima