Veličanstveni Kvartet gitara, munje i gromovi stvorili nezaboravnu večer u Gospiću

Objavljeno: 24/07/2017

GOSPIĆ- “Uvijek nam je zadovoljstvo doći ovdje u Gospić. Danas je bilo posebno jer je bilo naboja u zraku, čuli smo grmljavinu, vidjeli sijevanje. To nas je dodatno uzbudilo, i nas i publiku. Bilo je napeto i bio je jedan veliki gušt“- kaže u ekskluzivnoj izjavi za portal Lika-express, nakon koncerta Kvartete gitara,  jedan od četvorice veličanstvenih, Zoran Dukić. Pitamo članove kvarteta, svjesni toga da često sviraju dok iznad njih sijeva i grmi, ima li ova večer veze i sa čovjekom svjetla i munje, Nikolom Teslom,  oni odgovaraju, “da, znakovito  je to, možda nam je Tesla bežično prenio elektricitet“- kažu oni, zadovoljni i sa publikom. Kada su vidjeli kakvo se nevrijeme sprema pred koncert bojali su se da nitko neće doći, ipak skupila se na koncertu Kvarteta gitara moćna gomilica koja je itekako imala u čemu uživati.  Zoran Dukić, Petit Ceku, Maroje Brčić i naš Tvrtko Sarić izveli su uistinu sjajan koncert izvodeći originale i obrade niza svjetskih skladatelja, pri čemu su neke od njih “obradili” naši hrvatski skladatelji. Sve to bilo je sastavni dio 5.ujedno i posljednjeg koncerta ovogodišnjih 18.glazbenih večeri. Tvrtko Sarić, glavni krivac za već osamnaest glazbenih večeri, predsjednik udruge Gospićki glazbeni festival koja već 18 godina organizira ove koncertne sezone, kaže da mu je velika čast i zadovoljstvo svirati sa svojim kolegama. Svirali su jučer u Zagrebu, do kraja tjedna će u Dubrovnik:”svirka je krasna, atmosfera oko svega toga je baš nekako, kliknuli smo“. Pitamo Sarića i za rezime ovogodišnjih večeri. Svjestan da živimo u gradiću s malo stanovnika Sarić kaže da je zadovoljan i da misli da se radi o lijepoj posjećenosti. “Na ruku nam ne ide prevelika dvorana. Zadar je puno veći od Gospića, ali ima koncertnu dvoranu od 80 mjesta. Kad bi mi imali takvu dvoranu onda bi se i od ovog večerašnjeg broja ljudi činilo da je dvorana znatno punija“- kaže Sarić.

Zahvalio se na kraju 18.gospićkih glazbenih večeri Sarić svima onima koji godinama dolaze na festival, nama novinarima koji daju medijsku pažnju manifestaciji, te najavio da nas i dalje čeka raznovrstan program i sa solistima i sa ansamblima. “S Božjom pomoći i uz pomoć onih koji nas podržavaju,a to su pogotovo grad Gospić i Ministarstvo kulture, te nekoliko sponzora,  radujemo se budućim suradnjama“- ističe on i posebno se zahvaljuje Blanši Jovetić i Željki Jovanović koje odrađuju barem 90% posla u organizaciji. A onda to zadovoljnima čini i  izvođače koji dolaze u Gospić.

Vjerujemo, ili bolje rečeno nadamo se, da će do 19.koncertnih večeri i publika u Gospiću biti osviještenija i da će što više dolaziti na ovakve izvanredne glazbene događaje. Nadamo se da Gospić ima puno više kulturne publike nego što je dolazi na primjerice koncert ovoga Kvarteta kojega čine pojedinci koji nastupaju i oduševljavaju publiku diljem svijeta, odnosno prava glazbena elita.

 

Milan Tomašević

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima