Trening za osobe koje rade s mladima „Reach OUTdoor!“

Objavljeno: 10/02/2020

GOSPIĆ- Od 19. do 25. 02. 2020. Outward Bound Croatia (OBC) organizira Erasmus+ trening u trajanju od sedam dana namijenjen osobama koje rade s mladima.

Trening se odvija u edukacijskom centru OBC-a u Velikom Žitniku, idiličnom selu pokraj Gospića i namijenjen je za ukupno 20 sudionika iz Španjolske, Italije, Hrvatske, Latvije i Sjeverne Makedonije. Cilj je educirati sudionike o filozofiji i metodologiji iskustvenog učenja u prirodi te ih opremiti vještinama i kompetencijama potrebnima za provedbu takvih aktivnosti.

Prvi dio programa uključuje sudjelovanje u aktivnostima iskustvenog učenja u prirodi koje OBC provodi s mladima. Aktivnosti uključuju team-building, orijentaciju u prirodi, planiranje i provedbu mini-ekspedicije, podizanje kampa i kuhanje na vatri, noćenje u prirodi, refleksiju aktivnosti i doprinos lokalnoj zajednici. U svemu tome, sigurnosti  je prioritet te su sve aktivnosti pod vodstvom dva certificirana i iskusna OBC instruktora.

U drugom dijelu uronit će se u teorijsku podlogu iskustvenog učenja u prirodi gdje će sudionici naučiti planirati provedbu ovakvih aktivnosti s mladima u svojim lokalnim zajednicama. Sudionike će se opremiti vještinama i modelima koje OBC koristi u provedbi iskustvenog učenja te će se provesti diskusija o društvenom utjecaju iskustvenog učenja. Sudionici će podijeliti svoja iskustva sa Erasmus+ programa te predstaviti organizacije iz kojih dolaze. Planira se izgradnja partnerstava i umrežavanje kao temelj za buduće zajedničke projekte.

U trening se može uključiti četvero sudionika iz Hrvatske, u dobi od 21 godine ili više, uz uvjet da rade s mladima. Dodatne informacije o treningu i prijavi pročitajte na našem info letteru: Info Letter Reach OutDOOR

Smještaj, hrana i putni troškovi pokriveni su iz Erasmus+ programa.

 

Dodatne informacije:

Ivana Dunđer, voditeljica projekata

Tel: +385 91 422 22 74

E-mail: ivana.dunder@outwardboundcroatia.com

Možda Vas zanima