Završio je Dječji tjedan

Objavljeno: 08/10/2016

GOSPIĆ- Tijekom tjedna na isteku Društvo Naša djeca, u suradnji s nekoliko institucija, bogatim programom obilježili su Dječji tjedan. Sve je započelo u ponedjeljak podizanjem prigodne zastave, a završilo  zanimljivim, korisnim i zabavnim aktivnostima u urbanom ekološkom permakulturnom vrtu  na prostoru između Kulturno-informativnog centra i Osnovne škole dr.Jure Turić. U  urbanom vrtu okupili su se učenici gospićke osnovne škole,  njihove učiteljice, članovi i volonteri Društva Naša djeca i  Udruge „Pčelice“, djelatnici KIC-a i članovi Udruge ZIR. U dobrom raspoloženju i zajedničkim radom vrijedne ruke sudionika uredile su i uljepšale urbani vrt.
Predsjednica Udruge ZIR, Maja Lang Balija  pojasnila je okupljenim učenicima koje su sve biljke zasađene u vrtu te što sada moraju napraviti kako bi pripremili vrt i biljke za zimu. Učenici su članovi grupe „Mali vrtlari“. Grupa je oformljena ove školske godine u sklopu izvannastavnih aktivnosti OŠ dr. Jure Turića. „Mali vrtlari“ će se skupa s voditeljicama grupe, Lidijom i Vlatkom, brinuti o biljkama u urbanom vrtu tijekom cijele školske godine te tako steći dragocjeno znanje i iskustvo praktičnim radom u vrtu“- pojašnjava nam predsjednica DND-a Sanja Puškarić Delač. Danas su Mali vrtlari zasadili trajnice, cvijeće i povrće, te čuvarkuću na krovu kućice za ptice. Osim toga  nagnojili su aroniju I  obavili jesensku pripremu zemlje. Ostali učenici, zajedno sa svojim učiteljicama i volonterima iz udruga popravili su natpise na vrtnim i senzornim elementima u vrtu i dodatno ih zaštitili lakom te ih tako pripremili za nadolazeću zimu.
Zajedničkim radom, urbani vrt je uređen, zaštićen i pripremljen za zimu. Naravno bilo je vremena i za igru, na  poligonu za vježbanje i vanjski „Čovječe ne ljuti se“ gdje su se djeca natjecala, igrala i zabavljala.

 

Milan Tomašević

FOTO Udruga Pčelice

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima