Žetveni ples gospićkog Amaterskog kazališta večeras u selekciji za nacionalnu smotru glumaca amatera

Objavljeno: 10/04/2018

GOSPIĆ- Dva tjedna nakon što su je premijerno izveli u gospićkom Pučkom otvorenom učilištu članovi Amaterskog kazališta Gospić ponovno će izvesti predstavu “Žetveni ples“. Ova današnja izvedba dio je selekcije za 58.izdanje Festivala hrvatskih kazališnih amatera.

Žetveni ples” djelo je irskog autora Briana Friela. Gospićki glumci amateri prije dva tjedna dobro su pokazali irsko društvo kasnih tridesetih godina prošlog stoljeća.  U   predstavi režiju  potpisuju   Anela Serdar Pašalić i Dragica Uzelac, kostomografkinja i scenografkinja je Tatjana Kolak,a tehnička podrška Lovro Buconjić, Magdalena Nikšić i Krešimir Tomljenović. Ulogu vojnika Jacka, ranjenog povratnika s ratišta glumi  Davor Rukavina. Kate je  Maja Brozičević, Agnes Marija Šaban, Christinu Naomy Ojurović Ćaćić, Rose Tea Šimunović, a Maggie Paulina Uremović. Ulogu pripovjedačice, djevojčice Bridget glumi Vera Poljak.

Nadamo se da su gospićki glumci amateri u ovih dva tjedna od premijere otklonili sve male greške koje su imali na premijeri i da će selekciju odraditi na najbolji mogući način. Dođite i vi večeras od 18 sati u Pučko otvoreno učilište i pomognite im na putu na plasman među najbolje hrvatske kazališne amatera.

 

Milan Tomašević

Možda Vas zanima