Županijski stožer: “nema epidemioloških razloga da se  manifestacija Jesen u Lici ne održi”!

Objavljeno: 25/09/2020

GOSPIĆ- Održana je sjednica Stožera civilne zaštite Ličko-senjske županije na kojoj je razmatrana trenutna epidemiološka situacija te je jednoglasno donesen Zaključak da nema epidemioloških razloga da se  manifestacija Jesen u Lici ne održi. Stožer ostaje pri suglasnosti za odobrenje održavanja manifestacije donesene 1. rujna 2020. godine, uz uvjet da organizator ispoštuje sve propisane mjere i preporuke HZJZ te odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. Trenutna epidemiološka situacija je zadovoljavajuća sa silaznim trendom oboljelih, bitno je naglasiti da nije bilo proboja u zdravstvene ustanove i ustanove socijalne skrbi. Vezano za veći broj upita koji se odnose na nošenje maski u ugostiteljskim objektima, Stožer pojašnjava da se daje preporuka nošenja maski u zatvorenom dijelu objekta. Inače s  područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata dvije  su novooboljele osobe od COVID-19.
Oboljele osobe su s područja Gospića i Otočca i bliski su kontakti ranije potvrđenih oboljelih osoba. Ukupno su oboljele 163 osobe od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije od čega je 53 aktivnih slučaja, 108 osoba je izliječeno te dvije osobe preminule.
Trenutno  je najviše aktivnih slučajeva u Gospiću- 25,a u Otočcu 18.  U protekla 24 h testirano je 38 osoba.  Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije su 254 osobe.

Možda Vas zanima