Županova čestitka prvašićima povodom početka nove školske godine

Objavljeno: 04/09/2023

Ovim putem u ime Ličko-senjske županije kao osnivača 12 osnovnih i 5 srednjih škola, želimo sretan početak školske godine svim učenicima s područja županije, a pogotovo našim malim prvašićima koji ove godine prvi put sjedaju u školske klupe. Ove godine na području Ličko-senjske županije upisan je 401 novi osnovnoškolac odnosno prvašić, dok je u svim razrednim odjelima u 15 osnovnih škola na području županije upisano 3059 učenika, a u 5 srednjoškolskih ustanova upisan je 1071 učenik. Župan Ernest Petry obratio se našim malim prvašićima:

Pred vama je jedno novo razdoblje života, krećete u formalno obrazovanje, uslijed čega vam u osobno ime kao i u ime Ličko-senjske županije želim puno sreće, osmjeha, druženja i učenja. Upoznat ćete nove prijatelje, bit će tu uz učenje i dalje puno igre, a učitelji i nastavnici su tu da vam prenesu svoje znanje i pomognu vam tijekom narednih godina vašeg školovanja. Također čestitam i vašim roditeljima i članovima obitelji koji zajedno s vama kreću na ovaj put i nadam se da ćete se uvijek po dobrome sjećati vašeg prvog dana škole – Vi ste naša budućnost i sve projekte koje realiziramo su u cilju da bi vaši životi bili sigurniji u našoj jedinoj domovini Hrvatskoj i Ličko-senjskoj županiji“, napomenuo je župan Petry..

Također treba napomenuti da od školske godine 2023./2024., Osnovna škola Silvija Strahimira Kranjčevića Senj i Osnovna škola „Milan Sekulić“ Lovinac kreću s programom cjelodnevne nastave, dok Osnovna škola Plitvička Jezera po prvi put kreće se radom u jednoj smjeni.

Uz navedeno ističemo da je Ličko-senjska županija kao osnivač 12 osnovnih škola, na temelju provedenog otvorenog postupka Javne nabave za uslugu prijevoza učenika prošli tjedan potpisala Ugovore o besplatnom prijevozu za 602 učenika osnovnih škola iz udaljenijih područja za što je osigurano 1.236.345,75 eura.

KABINET ŽUPANA

Možda Vas zanima