Ne zaboravite noćas svoje satove “prebaciti” na zimsko računanje vremena!!!

Objavljeno: 28/10/2017

GOSPIĆ-Noćas  započinje zimsko računanje vremena, tako što se pomicanjem za jedan sat unatrag vrijeme u 3 sata računa kao 2 sata. Iz Policijske uprave Ličko-senjske podsjećajuo vozače da, prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, u razdoblju zimskog računanja vremena na motornom vozilu za vrijeme vožnje danju moraju imati upaljena dnevna ili kratka svjetla. Također, i vozači bicikala od prvog sumraka do potpunog svanuća (noću) te u slučaju smanjene vidljivosti, na biciklu moraju imati upaljeno jedno svjetlo bijele boje na prednjoj strani i jedno crveno svjetlo na stražnjoj strani bicikla. Vozači mopeda i motocikala dužni su tijekom cijele godine danju imati upaljena kratka svjetla na vozilu.

U slučaju nepoštivanja navedenih zakonskih odredbi, vozač će se kazniti novčanom kaznom od 300  kuna.

Stoga, apeliramo na vozače da tijekom vožnje na vozilu imaju upaljena svjetla, kako bi bili što uočljiviji drugim sudionicima u prometu- poručuju iz policije.

Svakako treba podsjetiti da se tijekom zimskog računanja vremena mijenja i satnica tarifa potrošnje električne energije. Od sutra je dakle viša tarifa u vremenu od 7 do 21 sat, ljetna od 21 do 7 sati

 

Milan Tomašević

Možda Vas zanima