BRAVO: Grad Gospić ugostitelje oslobodio plaćanja poreza na potrošnju u ovoj godini!

Objavljeno: 23/01/2021

GOSPIĆ- Grad Gospić donio je još jednu Odluku kojom pomaže ugostiteljima na svom području. Ovog puta radi se o Odluci o oslobađanju plaćanja poreza na potrošnju u 2021. godini, u svrhu ublažavanja negativnih posljedica na poslovanje ugostitelja na području Grada Gospića.

Tako će sve pravne i fizičke osobe koje pružaju ugostiteljske usluge na području Gospića u 2021. godini biti oslobođene poreza na potrošnju alkoholnih pića, prirodnih vina, specijalnih vina, piva i bezalkoholnih pića. Cilj mjere je da se u ovim posebnim okolnostima epidemije osigura održivost poslovanja i radnih mjesta u ugostiteljstvu.

Tijekom epidemije u dva se navrata dogodila zabrana rada za uslužne djelatnosti. Grad Gospić tada je među prvim gradovima u Republici Hrvatskoj donio niz mjera kojima je cilj bio rasteretiti poduzetnike i održati likvidnost tvrtki i obrta, a s tim mjerama nastavit ćemo sve dok se ne osigura njihovo normalno poslovanje.“,  istaknuo je gradonačelnik Karlo Starčević.

Poduzetnici su tako oslobođeni plaćanja zakupnina za javne površine, a Grad Gospić u prosincu je donio Odluku o dodjeli bespovratnih financijskih sredstva za ugostitelje i pružatelje sportskih usluga te će sredstva biti isplaćivana dok god im je onemogućen rad. Visina sredstava  određena je brojem zaposlenih. Oni  koji imaju do 3 zaposlena mogu ostvariti potporu od 2.000 kuna, od 4 – 6 zaposlenih 4. 000 kn , od 7 – 9 zaposlenih 6. 000 kn, a oni koji imaju 10 i više zaposlenih ostvaruju pravo na potporu u iznosu od 8.000 kuna. Sve ove mjere trajat će dok god zatvoreni poduzetnici u Gospiću ne budu mogli nastaviti s radom. Gradonačelnik Karlo Starčević ističe da će svi ugostitelji putem e-maila na koji su dostavljali zahtjeve za potporu biti obaviješteni o nastavku dodjele potpora.

 

Možda Vas zanima